avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatia poate fi primita de ambii parinti,stabiliti ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatia poate fi primita de ambii parinti,stabiliti in tari UE diferite,concomitent?

Buna seara!
Am o nelamurire si chiar daca banuiesc raspunsul,as vrea o parere avizata.
In urma divortului,copilul mi-a fost incredintat si de 2 ani locuieste cu mine in Italia,iar tatal este stabilit intr-o alta tara a UE.De curand mi-a cerut sa ii trimit datele noastre personale,pe motiv ca vrea sa faca cerere pentru alocatie.Am refuzat pentru ca nu mi se pare normal ca pt un copil sa se primeasca alocatie concomitent,din 2 tari diferite (am renuntat si la alocatia din Romania).
Ce parere aveti???
Cel mai recent răspuns: mary-2012 , utilizator 23:39, 21 Martie 2012
Nu se poate primi alocatie din doua state. se va primi alocatie doar in statul unde lucreaza parintele custodian
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere C.Geta C.Geta buna ziua.as vrea si eu sa ma ajutati cu un sfat.sora mea si viitorul ei sot lucreaza cu acte in italia.sora mea are cim incheiat de angajatorul din italia pe ... (vezi toată discuția)
Imi trebuie procura pt a scoate copilul din tara? Mihaela.Miki Mihaela.Miki Ma numesc Mihaela si sunt divortata de 3 ani.Am o fetita de 6 ani care mi-a fost incredintata mie prin hotarare judecatoreasca irevocabila si ... (vezi toată discuția)
Alocatie europeana in italia io_alessia2011 io_alessia2011 Buna ziua!Am si eu o nelamurire cu alocatia europeana in italia.Eu am lucrat in romania la ultimul loc de munca 2 ani jumatate,apoi am ramas insarcinata ,iar ... (vezi toată discuția)