avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Obligat sa platesc CASS fara a beneficia de servicii ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Obligat sa platesc CASS fara a beneficia de servicii medicale

Am primit un extras de cond de la CASJ Brasov ca am o datorie la ei , ma pot obliga sa platesc contributia la CASS pe anul 2011 daca nu am lucrat si nici nu am avut nevoie de asistenta medicala?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 12:19, 22 Martie 2012
Vedeti aici situatia de la Brasov cu CJAS
[ link extern ]
Da,aveati obligatia sa va asigurati,chiar daca nu ati realizat venit si chiar daca nu ati beneficiat de servicii medicale in 2011.
Persoanele care au obligatia de a se asigura si nu pot dovedi plata contributiei sunt obligate pentru a obtine calitatea de asigurat sa achite contributia legala pe ultimele 6 luni, daca nu au realizat venituri impozabile pe perioada termenelor de prescriptie privind obligatiile fiscale(ultimii 5 ani)
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2012
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizii arbitrare de impunere ale cnas ionmihaela ionmihaela Sunt o persoana fizica , care am obtinut venit din cedarea folosintei bunurilor incepand cu anul 2006. nu am fost angajata nicaieri . Dupa aproape 5 ani imi ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala pt o persoana fara venituri tudor5200 tudor5200 Potrivit Legii 95/2006, pentru a beneficia de serviciile medicale oferite de stat o persoana trebuie sa se asigure in sistemul de sanatate. Daca nu are nici un ... (vezi toată discuția)
Asigurari de sanatate GAVRILA  ILEANA GAVRILA ILEANA Buna seara.Am contract de asigurari de sanatate dar nu am mai platit contributia in ultimii 5 ani pt ca nu am realizat venituri ca persoana fizica.Am o firma ... (vezi toată discuția)