Buna ziua !
As dori sa va aduc in atentie urmatorul aspect:
Am un credit de nevoi personale si unul ipotecar, ambele in EURO, la aceeasi banca. Datorita devalorizarii leului in raport cu EURO, ratele la banca cresc semnificativ de la o luna la alta.
Intrucat sunt platit in lei,o solutie ar fi MODIFICAREA VALUTEI CREDITULUI.
Mentionez ca am incercat sa ma informez, dar nu am gasit nicaieri in legislatie referiri la modificarea valutei creditului.
De asemenea, in contractele cu banca nu sunt stipulate clauze speciale in cazul solicitarii de schimbare a valutei creditului, doar se mentioneaza ca “conversia se face numai la libera si unica apreciere a bancii”.
Intrebarile mele sunt:
1. ESTE POSIBILA MODIFICAREA VALUTEI CREDITULUI, in speta trecerea de la EURO la LEU, CU PASTRAREA CELORLALTE CONDITII ALE CONTRACTULUI, IN SPECIAL CELE REFERITOARE LA DOBANDA ?
2. O eventuala solicitare de conversie ar putea fi sustinuta de OG 21/1992, art. 9 ind. 3, lit. e), pct. 1 ?
3. Ce motivatie legala ar putea aduce banca pentru respingerea unei astfel de cereri ?
Astept cu interes raspunsul dumneavoastra la aceste intrebari.
Credit nevoi pers
cadarg
Am un credit de nevoi personale cu dobanda variabila la PiraeusBank din anul 2007 .As dori sa stiu daca sunt introduse clauze abuzive pentru ca eu dupa 15400 ... (vezi toată discuția)