avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Un functionar public poate lucra cu jumatate de norma?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Un functionar public poate lucra cu jumatate de norma?

Unui functionar public i se poate accepta cererea de a lucra jumatate de norma de catre institutia in care este angajat?
Fac precizarea ca respectivul functionar isi va relua activitatea dupa 1 an de concediu medical in urma unui diagnostic malign.
Doctorul i-a recomandat sa lucreze jumatate de norma, restul de 4 ore sa fie pensionat.
Dar intai este nevoie de acceptul institutiei pt jumatate de norma.
Ajutati-ma cu un raspuns.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters233010 , utilizator 12:09, 24 Martie 2012
Este foarte controversata chestiunea, nu prea exista cazuri de functionari publici cu norma partiala...
Potrivit art. 22 alin. (1) din Legea nr. 188/1999, A.N.F.P.:
- monitorizează şi controlează modul de aplicare a legislaţiei privind funcţia publică şi funcţionarii publici în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice
- acordă asistenţă de specialitate şi coordonează metodologic compartimentele de resurse umane din cadrul autorităţilor şi instituţiilor administraţiei publice centrale şi locale.

Asa ca, daca as fi in locul institutiei respective as cere in scris opinia "inaltei porti" si as actiona in consecinta.
Asta daca va vor da un raspuns concret...
in cazul in care detineti gradul de invaliditate gradul 3, care impune sa lucrati cel mult 4 ore pe zi, conducatorului institutiei ii va reveni decizia de a hotari daca puteti ramane si sa va exercitati functia timp de 4 ore maxim, sau sa va inceteze raportul de serviciu, nemaiindeplinind conditiile de sanatate.
Actul normativ care reglementeaza pensiile , legea 263, reglementand cu privire la modalitatea de lucru a invalizilor de gradul 3, consider ca acesta se aplica si functionarilor publici, mai ales ca Legea 188 nu are reglementari in acest sens, completarea sa cu dispozitiile legii 263, devenind oportuna, conform art.117 din Legea 188.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Martie 2012
ContSters233010, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avansarea in clasa functionar public dsp petros1 petros1 Daca s-a aprobat cererea de avansare in clasa,de catree directorul autoritatii si serviciul RUNOS refuza sa organizeze concursul prin rea vointa, necerand ... (vezi toată discuția)
Functionarii publici pot lucra cu jumatate de norma? adriana_25 adriana_25 Functionarii publici au posibilitatea sa efectueze timp redus de lucru (jumatate de norma) avand in vedere ca acestia au un raport de serviciu cu institutia ... (vezi toată discuția)
Pentru mutarea definitiva este necesar avizul anfp? gabrielatei gabrielatei VA ROG SA-MI RASPUNDETI DACA PENTRU MUTAREA DEFINITIVA A UNUI FUNCTIONAR PUBLIC IN CADRUL ALTUI COMPARTIMENT, ESTE NECESAR AVIZUL A.N.F.P.? (vezi toată discuția)