avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Un minor poate fi citat la tribunal ? în ce ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Un minor poate fi citat la tribunal ? în ce condiții?

Menționez in primul rand ca sunt minora am 15 ani si am fost martora la un furt. Varul meu,mai exact, si inca un prieten de al lui au furat ceva de la niste vecini nimic important valoarea nu depășește in nici un caz 2000 RON. Vecinii au depus plangere si au dus cazul in instanta .Vroiam sa stiu daca astept vreo citatie acasa ,este posibil asa ceva ? am parintii plecati in strainatate ambii. Nu vreau sa am de-a face cu asa ceva . Ma pot chema in instanta ca si complice ? Ca doar nu i-am instigat eu la furt doamne fereste reamintesc ca sunt minora.Astept ceva lamuriri .Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 12:02, 23 Martie 2012
In primul rand daca ai fost martora la un furt trebuie sa incunostintezi organele competente despre imprejurarile comiterii furtului.in al doilea rand poti sa fii citata de tribunal chiar daca esti minora pentru a relata imprejurarile in care s-a comis infractiunea de furt.
Si daca nu ma prezint? Nu ar trebui sa fie vreun părinte de fata sau avocat ceva?
Sau dacă ma prezint și refuz sa vorbesc?
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2012
ContSters246644, utilizator
O sa primiti amenda daca nu va prezentati.
Si daca voi plati amenda nu ma va mai deranja nimeni?
Daca prezenta dvs. este necesara o sa fiti adusa cu mandat de aducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces ionny-ionela ionny-ionela DACA SUNT CHEMAT LA JUDECATORIE CA MARTOR LA UN FURT SI NU MA PREZINT CE SE INTAMPLA SUNT AMENDAT? (vezi toată discuția)
Martor la un furt dang3r dang3r ROG AJUTORUL DV;sunt chemat la un proces in calitate de martor la un furt dar;procesul a fost acuma 3 ani sa incheiat dar acu sa redeschis iar si mau chemat ... (vezi toată discuția)
Ce sanctiune atrage neprezentarea martorului in procesul penal Paunel Costinela Paunel Costinela Inopinant, am fost martor la un scandal care a ajuns in instanta, benevol am mers si am dat declaratie la politie fara sa stiu ca am sa primesc citatie pentru ... (vezi toată discuția)