avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functia publica de conducere de Sef Birou/Serviciu ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functia publica de conducere de Sef Birou/Serviciu Politie Locala poate fi ocupata temporar de un politist local superior?

In cazul meu,Politist Local Superior anul 4 drept zi,in curs de finalizare.
Dintr-un nr de 24 de politisti locali prin restructurare am mai ramas doar 8 in acest moment.
1.Sef Birou/Serviciu se transfera la alta institutie iar ordonatorul de credit mi-a adus la cunostiinta ca va trebui sa preiau eu atributiile Sefului de Birou/Serviciu.
Mentionez faptul ca avand in vedere ca pina la finalizarea facultati si obtinerea licentei mai sunt 3 luni,iar cit priveste problema de conducere va trebuie sa finalizez si masterul(inca un an).In aceasta situatie pot ocupa functia temporar pina la finalizarea studiilor!!#-o
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 11:16, 31 Martie 2012
Incercati sa va adresati primarului:.............vă aduc la cunoştinţă prin prezenta că în baza art.45,alin 3, din Legea 188/1999, privind statutul funcţionarilor publici,republicată,mă aflu în imposibilitatea de a semna nota internă/dispoziţia nr.__emisă de dvs.la data de .....,prin care sunt numit să coordonez activitatea Politiei Locale,din următoarele motive:..........
........ Având în vedere complexitatea,responsabilitatea şi diversitatea activităţilor consider că nu mi-aş putea îndeplini îndatoririle de serviciu la standardul la care ar trebui, etc. E doar o parere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Martie 2012
Justitiarul71, utilizator
"Delegarea" atributiilor unei functii de conducere catre un "muritor de executie" (doar raspunderea fara remuneratia aferenta si fortat....) pe baza art. 45 mi se pare o porcarie, mai ales cand exista prevazuta in legea 188 posibilitatea exercitarii cu caracter temporar...
Urmatorul pas al reformei este ca dupa vacantarea unei functii de conducere, atributiile acesteia sa fie "delegate" catre femeia de serviciu sau soferul institutiei, ca sa fie reduse si mai mult costurile:angry:
Tanjiani a scris:
Urmatorul pas al reformei este ca dupa vacantarea unei functii de conducere, atributiile acesteia sa fie "delegate" catre femeia de serviciu sau soferul institutiei, ca sa fie reduse si mai mult costurile

Puschea pe limba! :)
Nu mai scrieti in forum asa ceva ca le dati idei. Oricum, situatia nu este deloc departe de ceea ce ati scris. Parerea mea este ca, de departe, soferii se califica pentru posturile de conducere. Indeplinesc "conditiile specifice", adica au masina, au portbagaj... :whistle:
Ultima modificare: Duminică, 25 Martie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
de principiu, nu poti delega atributii ale unei asemenea functii oricarui individ de pe strada, si in nici un caz unui sofer sau unei femei de serviciu(ca sunt personal contractual), sau unui functionar pe studii medii....ca deh, asa zice 188. functii de conducere pot exercita numai cei cu studii superioare de lunga durata , avand o functie de clasa I. parerea mea este ca se aplica si delegarii de atributii.
deci domnul angajat pe studii medii nu poate primi asemenea atributii.
de asemenea, subliniez ca exercitarea cu caracter temporar nu implica acordul functionarului public. el este promovat prin decizie/ordin al conducatorului institutiei. si atat.
astfel ca, daca domn primar vrea pe X sa exercite temporar, si omul indeplineste conditiile, nu prea poate sa il refuze pe domn primar, decat in situatii de exceptie...cum ar fi ca nu are maini sa dea cu subsemnatul....sau este mort copt de bolnav :surrender:
"de principiu, nu poti delega atributii ale unei asemenea functii oricarui individ de pe strada, si in nici un caz unui sofer sau unei femei de serviciu(ca sunt personal contractual), sau unui functionar pe studii medii....ca deh, asa zice 188. functii de conducere pot exercita numai cei cu studii superioare de lunga durata , avand o functie de clasa I. parerea mea este ca se aplica si delegarii de atributii."

De principiu, ar trebui ca cei de la Bucuresti (ANFP, ministere) sa iasa din turnul de fildes (nu ca le-ar pasa sau ar avea vreun interes...), si sa vada (teoria e foarte frumoasa, practica mai putin) REALITATEA din teritoriu asa cum este:
- delegare de atributii ale functionarilor publici catre personalul contractual si vicecersa pe banda...
- "delegarea" atributiilor a mai multor posturi catre o singura persoana pe aceasi remuneratie,
- ore suplimentare care nu se platesc si nici nu vor putea fi recuperate vreodata...

Evident ca aceste masuri disperate nu sunt "foarte legale", insa unele institutii au fost silite sa le ia pentru supravietuirea/continuarea activitatii acestora, iar atata timp cat prin ele rezulta o economie la buget guvernul va fi foarte multumit nu?...
Cred ca patronii plesnesc de invidie, deoarece in unele situatii "bugetarii" indeplinesc mai multe atributii/meserii si sunt platiti cu un salariu chiar mai mic ca in privat...
Doar unele din urmarile Legii nr. 330/2009, Legii nr. 284/2010, O.U.G. nr. 34/2009 etc :hammer:

Alte discuții în legătură

Exercitare temporara a functiei de conducere Cristinabv Cristinabv Va rog sa ma lamuriti ce cond trebuie indeplinite pt execitarea cu caracter temporar a unei fct de cond de sef birou sau sef serviciu in adm publ locala? Pt ... (vezi toată discuția)
Functie publica de conducere aneta-aneta aneta-aneta Pot fi numita intr-o functie publica de conducere daca am doar 1 an si 6 luni vechime in functie publica de executie clasa I.? (vezi toată discuția)
Delegarea de atributii radu mihai nitu radu mihai nitu sunt functionar public de executie si de curand am primit, fara acordul meu, ordinul emis de conducatorul institutiei publice prin care pe langa atributiile de ... (vezi toată discuția)