avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functia publica de conducere de Sef Birou/Serviciu ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functia publica de conducere de Sef Birou/Serviciu Politie Locala poate fi ocupata temporar de un politist local superior?

In cazul meu,Politist Local Superior anul 4 drept zi,in curs de finalizare.
Dintr-un nr de 24 de politisti locali prin restructurare am mai ramas doar 8 in acest moment.
1.Sef Birou/Serviciu se transfera la alta institutie iar ordonatorul de credit mi-a adus la cunostiinta ca va trebui sa preiau eu atributiile Sefului de Birou/Serviciu.
Mentionez faptul ca avand in vedere ca pina la finalizarea facultati si obtinerea licentei mai sunt 3 luni,iar cit priveste problema de conducere va trebuie sa finalizez si masterul(inca un an).In aceasta situatie pot ocupa functia temporar pina la finalizarea studiilor!!#-o
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 11:16, 31 Martie 2012

"- delegare de atributii ale functionarilor publici catre personalul contractual si vicecersa pe banda..."
aia din ministere sau anfp (in functie de competente) nu sunt clarvazatori, mai trebuie sa sa fie si sesizati de cineva, ca nu isi petrec toata ziua in curtea altora.

"- delegarea" atributiilor a mai multor posturi catre o singura persoana pe aceeasi remuneratie"
delegarea este exact asta. nu se plateste. tocmai de aia mai spuneam cu alte ocazii ca se foloseste pe o perioada scurta de timp, pentru a asigura buna functionare a institutiei pana la ocuparea functiei in speta, in conditiile legii.

- ore suplimentare care nu se platesc si nici nu vor putea fi recuperate vreodata...
orele suplimentare se recupereaza, pana in maxim 2 luni de la efectuare.
problema este ca nu se pot recupera mai mult de 8 ore suplimentare raportate la 1 luna de serviciu.
de platit nu se platesc pentru ca asa spune legea salarizarii.

eu ma abtin sa vorbesc la conditional optativ, subiectiv, fata de ceea ce unii ( nu comentez partea asta) au legiuit, si nu mi se pare in regula. dar asta nu inseamna ca nu sunt de acord cu cei care o spun :)).

...mda, probabil ca sectorul privat se uita cu un oki invidios din punctul de vedere al muncilor suprasolicitante atribuite functionarilor, la un salariu de nimic. insa nici ei nu sunt mai prejos. oare cat de repede poti sa dai afara un salariat in sectorul privat? mult mai usor decat in sectorul public, clar.probabil ca si unii conducatori de institutii publice sunt invidiosi, cand vine vorba de persoane neagreate din jurul lor nu?
fiecare sistem are bube dar si plusuri. depinde ce vrei mai mult, siguranta locului de munca sau bani mai multi?:)) dar si aici e discutabil
multumesc pentru raspuns acum din raspunsurile primite din partea voastra ,puse cap la cap si analizat Legea 188/1999,...etc,,, m/am lamurit partial!
buna ziua,am o intrebare sau o nelamurire,,,conform (1) În situaţia în care funcţia publicã de conducere de secretar al comunei
este vacantã sau temporar vacantã şi în cadrul autoritãţii sau instituţiei publice
nu existã persoane care îndeplinesc condiţiile prevãzute la art. V alin. (1) din
Legea nr. 251/2006, astfel cum a fost modificatã prin prezenta ordonanţã de
urgenţã, şi la art. 57 alin. (6) lit. a) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul
funcţionarilor publici, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
funcţia poate fi exercitatã cu caracter temporar şi de persoane care nu îndeplinesc
ambele sau niciuna dintre aceste condiţii,,,,,,in cazul meu tinind cont ca mai am 3luni pina la absolvirea facultati(drept zi) ma pot incadra pentru functia de sef serviciu temporar vacanta sau nu,,,,,,ori cum se discuta si mai sus raman cu atributii delegate in plus si atita tot!Sau aceasta exceptie se refera doar la functia de secretar de comuna!!!

Va multumesc,o zi buna
Exceptia este doar pentru secretarii ...de la comune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exercitare temporara a functiei de conducere Cristinabv Cristinabv Va rog sa ma lamuriti ce cond trebuie indeplinite pt execitarea cu caracter temporar a unei fct de cond de sef birou sau sef serviciu in adm publ locala? Pt ... (vezi toată discuția)
Functie publica de conducere aneta-aneta aneta-aneta Pot fi numita intr-o functie publica de conducere daca am doar 1 an si 6 luni vechime in functie publica de executie clasa I.? (vezi toată discuția)
Delegarea de atributii radu mihai nitu radu mihai nitu sunt functionar public de executie si de curand am primit, fara acordul meu, ordinul emis de conducatorul institutiei publice prin care pe langa atributiile de ... (vezi toată discuția)