avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu crestere copil plus alte venituri?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu crestere copil plus alte venituri?

am semnat un contract cu o societate de asigurari in urma cu 2 ani. am facut ceva asigurari pana anul trecut in ianuarie dupa care m-am lasat o perioada. intre timp am nascut si acum sunt in concediu de crestere copil din noiembrie. dde luna trecuta m-am reintor la acea firma de asigurari. as vrea sa stiu daca venitul din asigurari imi afecteaza CCC-ul, mi-l anuleaza sau pot face in continuare asigurari?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:17, 23 Martie 2012
Se poate, puteti beneficia chiar de un stimulent de insertie in cuantum de 500 lei, potrivit cu OUG 111/2010.
avocat-consult a scris:

Se poate, puteti beneficia chiar de un stimulent de insertie in cuantum de 500 lei, potrivit cu OUG 111/2010.


a nu se confunda stimulentul de reinsertie , care se acorda in cazul intoarcerii la seviciu inainte de termen si cumularea veniturilor cu indemnizatia de cic!


atata timp cat beneficiati de indemnizatie cic NU aveti voie sa realizati nici un fel de alte venituri! atentie ca va taie imediat indemnizatia si v-o cer si pe ce din urma, deoarece ati declarat ca nu realizati alte venituri cand ati solicitat cic la Protectia Copilului!

Realizarea de venituri supuse impozitului pe venit duce la suspendarea platii indemnizatiei pentru CCC daca copilul nu a implinit varsta de 1 an.

Prin urmare, fie renuntati la acel contract si va pastrati indemnizatia , fie solicitati plata stimulentului de insertie si veti putea realiza venituri in baza acelui contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la stimulent de insertie si intrare in cic IldikoB IldikoB Buna ziua, As dori sa va intreb daca o salariata care beneficieaza de stimulent de insertie poate intra in CIC in caz ca renunta la stimulent? (vezi toată discuția)
Postdoctorat andyc25 andyc25 Buna ziua, In prezent sunt in concediu de ingrijire copil si m-ar interesa inscrierea la Scoala PostDoctorala. In acest caz, datorita incasarii bursei ... (vezi toată discuția)