avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DEMISIE CU ACTIONARE IN INSTANTA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DEMISIE CU ACTIONARE IN INSTANTA

sunt instructor de dans, angajata la o firma particulara. mi-am dat demisia, am facut doar 10 zile de preaviz din cele 20 stipulate in cim.
firma nu este de acord cu demisia la zi, cu acordul partilor, iar eu deja am un contract prin care sunt solicitata de luni, 26.03.2012.
sunt amenintata ca voi fi data in judecata pentru daune (zic ei); si/sau mai exista posibilitatea actionarii in instanta si pe un alt motiv? este posibil asa ceva? care este cel mai rau lucru care se poate intampla in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 08:57, 23 Martie 2012
Demisie la zi sau cu acordul partilor nu exista ... daca v-ati dat demisia, atunci trebyuie sa efectuati preavizul ... in caz contrar, nerespectarea de către dvs a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea dvs disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

De asemenea, daca absenta dvs de la locul de munca pe perioada preavizului creaza un prejudiciu angajatorului acesta va poate actiona in instanta pentru recuperarea acestuia.
multumesc pentru raspuns.
se pare ca vom ajunge in instanta cu aceasta problema, unde, angajatorul meu va trebui sa faca dovada prejudiciului pe care l-am creat in cele 13 zile de preaviz neefectuate. nu?
Coresct, angajatorul trebuie sa faca dovada prejudiciului exact pe care i l-a adus absenta dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre contract pe perioada determinata steluta2608steluta steluta2608steluta buna ziua as vrea si eu cateva informatii despre o problema ;sunt angajata pe perioada determinata acum o sapt am fost suspendata pt 2 sapt pt abateri ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz nerespectat mon73key mon73key Am lucrat la o firma care a pierdut licitatia pentru posturile de paza la care eram si eu. Am vrut sa-mi dau demisia cu acordul partilor, dar nu au fost ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara vreau_sa_stiu vreau_sa_stiu daca am trimis prin posta convocarea pentru cercetarea disciplinara dar angajatul in cauza tot vine la lucru.....nu se suspenda contractul pe perioada ... (vezi toată discuția)