avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... dare in judecata Orange
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

dare in judecata Orange

Buna ziua,
In ultimele 2 luni am tot primit facturi nejustiifcat de mari de la Orange. Am un abonament de internet nelimitat de 20 euro, si platesc cica in plus si un serviciu numit GPRS, separat, daca depasesc nu stiu cati KiloBitzi sau MegaBitzi. Or, in contractul de furnizare internet nu se zice nimic de traficul asta, cat pot consuma intr-o luna, si mai ales cum se face calculul acesta al traficului. am facut reclamatie la ei si una la OPC si acum astept raspunsul lor. va intreb. Daca nu paltesc factura am o sansa sa-i dau in judecata pentru majorarea nejustificata a tarifelor? si daca da, cum trebuie sa sune actiunea sa nu poata ei sa vina cu tot felul de explicatii informatice cu privire la acei Kilobitzi sau GPRS?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters69460 , utilizator 18:41, 27 Noiembrie 2008
Reveniti cu o adresa la ei prin care aratati ca intelegeti sa suspendati plata serviciilor pana la solutionarea greselilor de facturare comise de dumnealor. Dupa ce primiti raspunsurile va puteti adresa instantei de judecata
Este posibil ca in contractul pentru furnizarea serviciilor de INTERNET sa fie inclusa o astfel de clauza, in lipsa acesteia nu au cum sa va majoreze nejustificat tarifele.
Asteptati raspunsul celor de la OPC si apoi puteti deschide o actiune in instanta.
Si eu sunt beneficiar al "serviciilor" Orange si ma uit crucis la cuvintele care apar in facturi. Pana in prezent am adoptat tactica "sunt un beneficiar dificil al serviciilor dvs.", cerandu-le explicatii lunar, ba chiar de mai multe ori pe luna! Am solicitat, de mai multe ori, sa-mi comunice factura lunara detaliata (apeluri, trafic etc.), dar Orange uita mereu, in mod candid!
1. Daca nu platiti factura, vor suspenda posibilitatea initierii de apeluri, ceea ce stiti, nu ma indoiesc;
2. Puteti oricand chema in judecata Orange! Si eu mi-am pus problema actionarii lor in judecata si am citit de "n" ori actele pe care le-am semnat cu ei, ajungand la o singura concluzie: sunt niste tipizate in spatele carora se pot ascunde cu maxim succes cei care vor sa bage in buzunar sume de bani reprezentand, chipurile, GPRS, abonament Pocket etc. !
Pentru a nu avea surprize in instanta, solicitati explicatii in scris de la Orange! Si eu am vrut sa fac acelasi lucru, dar nu am reusit sa aflu cui trebuie sa ma adresez (consultantii s-au contrazis intre ei).
Acest mesaj este scris in calitate de persoana care este in aceeasi situatie cu dvs., nu de consultant!
De obicei in aceste contracte de servicii sunt stipulate tarifele chiar daca nu intotdeauna pe intelesul nostru...ar trebui sa sunati la servicul clienti si sa ii inrebati exact de ce este factura asa de mare.In caz ca nu sunteti convins pana la urma puteti face o sesizare la Orange..raspunsul il primiti oricum peste mult timp..si in final cerere de chemare in judecata.
Succes!
Multumesc de comentariile voastre. Am facut deja demersuri. Am facut o reclamatie si am cerut totodata serviciului clienti, de la Orange o factura detaliata si acum astept raspunsul lor. dupa asta am sa vad care e cea mai buna formula pentru a actiona in judecata firma Orange.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu operator telefonie mobila daniel1979 daniel1979 In urma cu un an si doua luni am incheiat un contract cu Orange. De cateva luni mi-am activat optiunea wap unlimited pe telefon, iar in urma cu aproximativ 20 ... (vezi toată discuția)
Factura orange contine cost suplimentar de trafic date, fara a avea acest serviciu in abonament Ruxandra Urzica Ruxandra Urzica De indata ce am primit factura, am contactat telefonic un consultant \"tel mobila\", deoarece in abonamentul meu cu tel mobila nu este incus serviciul ... (vezi toată discuția)
Modificare contract telefonie mobila fara stirea mea - ce pot sa fac? popescu adelina popescu adelina am un abonament la orange de 7 ani in vara am fost plecata in grecia, mi-am activat romming-ul la plecare, dar nu si optiuni. Surpriza a fost la intoarcere ... (vezi toată discuția)