avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... despre aparator din oficiu in penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

despre aparator din oficiu in penal

inculpatul fata de instanta Tribunal sectia penala la ultimele termene nu sa mai prezentat fiind asistat de un aparator din oficiu insa in urma pronuntarii sa dat pedeasa cu executare fata de inculpat.Intrebarea este: Inculpatul este plecat din tara de peste 4 luni si avocatul din oficiu fata de setinta de la tribunal poate face recurs la curtea de apel in lipsa inculpatului?Va multumesc cu respect.Gabi
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:34, 23 Martie 2012
Avocatul poate declara recurs in favoarea partii pe care a reprezentat-o in prima instanta, chiar fara un mandat expres din partea ei.
La primul termen însa partea trebuie sa se prezinte în fata instantei de judecata și sa declare dacă își insuseste sau nu acel recurs.

Avocatul din oficiu are dreptul de a declara recurs.
Exista insa anumite instante unde nu s-ar recunoaste recursul avocatului din oficiu.
Sursa mea a fost o instanta care a spus asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre art. 320/1 alin. 7 cod procedurã penalã Gabriel Pop Gabriel Pop Buna. cand in baza .art. 320/1 alin. 7 Cod procedură penală.La termenul de judecată, instanţa întreabă pe inculpat dacă solicită ca judecata să aibă ... (vezi toată discuția)
Recurs semnat de avocat fara imputernicire sebisor sebisor Intr-un recurs la ordonanta presedintiala, este suficient ca recursul, respectiv, motivele de recurs depuse separat sa fie semnate doar de catre avocatul ... (vezi toată discuția)
Obligatia avocatului de a introduce calea de atac a unei actiuni pierdute eusaisapte eusaisapte Buna ziua. Intreb daca avocatul este obligat sau scutit prin lege sa introduca calea de atac a unei actiuni, cum ar fi contestatia, recursul s.a.m.d. Iau ... (vezi toată discuția)