vreau sa-mi fac un pfa si nu stiu daca pot angaja oameni ?mai exact vreau sa-mi fac o frizerie pentru copii.cum ar fi mai bine sa fac pfa sau intreprindere individuala?eu nu stiu daca mai pot angaja pe cineva ,pentru k as vrea sa mai angajez 2-3 fete.domnul de la care am gasit sa cumpar mobilierul si posturile de lucru mi-a spus k imi poate ceda societatea dansului.este posibile,mentionez k el este din ploiesti si eu din suceava.multumesc anticipat!
OUG nr.44/2008:
Art. 17 (1) PFA isi poate desfasura activitatea conform prevederilor art. 4 lit. a) sau poate angaja, in calitate de angajator, terte persoane cu contract individual de munca, incheiat in conditiile legii.
.....
Art. 24. - Pentru organizarea si exploatarea întreprinderii sale, întreprinzatorul persoana fizica, în calitate de angajator persoana fizica, poate angaja terte persoane cu contract individual de munca, înregistrat la inspectoratul teritorial de munca, potrivit legii, si poate colabora cu alte PFA, cu alti întreprinzatori persoane fizice titulari ai unor întreprinderi individuale sau reprezentanti ai unor întreprinderi familiale ori cu alte persoane juridice, pentru efectuarea unei activitati economice, fara ca aceasta sa îi schimbe statutul juridic dobândit potrivit prezentei sectiuni.
...