La o societate, angajatul sofer este in perioada de proba. Angajatorul decide sa ii inceteze contractul de munca printr-o notificare. Angajatul insa este in alta localitate, cea de domiciliu, plecat nu stiu din ce cauza. Ii pot trimite notificarea prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire (eventual cu valoare declarata) astazi 23.03.12 prin care sa il instiintez ca in 26.03.2012 ii inceteaza contractul? Angajatul ameninta angajatorul ca o sa aduca concediu medical luni 26.03 pana in 28.03. Pot totusi sa ii trimit notificarea si sa nu iau in considerare concediile medicale?
Daca da in judecata poate avea castig de cauza , in cazul in care instanta constata ca incetarea raportului de munca este nelegala ....
In azaul art.31 alin.3 C.mun. nu exista nicio instiintare prealibila privind incetarea c.i.m. ... se face doar o notificare care se transmite celeilalte parti prin care se comunica incetarea raportului de munca la data de .... ; data care trebuie sa fie inauntrul perioadei de proba sau chiar ultima zi a acestei perioade.
Singura mea temere e ca scrisoarea care il anunta de incetarea raporturlui de munca ajungea in posesia angajatului in cauza, ulterior incetarii. Dar daca nu e prevazuta instiintarea prealabila, inseamna ca e in regula. Incetarea prin notificare s-a facut in timp ce salariatul era inca in perioada de proba.
Daca data incetarii c.i.m. este inauntrul perioadei de proba, atunci nu are nicio relevanta ca o primeste dupa expirarea acestei perioade .... de la data primirii incepe sa curga termenul de contestare in instanta ...
Concediere
simona435
Buna ziua,
Am fost angajata cu data de 08.10.2015 cu contract de munca pe perioada nedeterminata, iar pe data de 04.01.2016, angajatorul a venit la inchiderea ... (vezi toată discuția)
Nou angajat
virgil6
am un angajat care a venit 1 zi si azi mi a spus ca are o problema medicala si merge la medic,eu nu pot sa l concediez in perioada asta? (vezi toată discuția)