Ma numesc Lucian, si va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare.
In perioada 30.09.2008 - 01.04.2010 sam fost in concediu pentru ingrijirea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani. Datorita problemelor de sanatate ale fiului meu, mi-am prelungit concediul de ingrijire copil, pana cand acesta a implinit varsta de 3 ani.
Intrucat starea sanatatii lui nu s-a imbunatatit in mod vizibil, am solicitat angajatorului
( o institutie publica la care sunt angajat ca functionar public, din anul 1009 ) acordarea concediului fara plata pe o perioada de doi ani. Angajatorul mi-a aprobat cererea si mi-a suspendat la cerere raportul de munca pentru perioada mai sus mentionata, urmand sa-mi reiau activitatea in 01.04.2013.
Doresc sa stiu, daca in perioada in care ma aflu in concediu fara plata pot beneficia de asigurari de sanatate ?
Daca nu, dupa cat timp de la reluarea activitatii voi putea beneficia de
acest drept ?
Va multumesc mult !
In perioada concediului fara plata trebuie sa contribui la asigurari personal pentru a beneficia . iar dupa reluarea activitatii se vor retine la salariu.
Multumesc,
dar dupa reluarea activitatii, si retinerea automata a asigurarilor de sanatate, in cazul in care ( Doamne fereste ) am probleme de sanatate, faptul ca a fost o perioada in care nu am cotizat, influenteaza intr-un fel dreptul de a beneficia de aceste asigurari ??
Sau trebuie sa-mi platesc perioada pentru care nu am cotizat ??
Pentru a nu avea probleme,pe perioada suspendarii,in care nu veti realiza venit incheiati un contract de asigurare cu casa de sanatate,va platiti contributia lunar,5,5%din sal. minim brut/tara,contract pe care il veti rezilia odata cu revenirea dvs, in activitate in 2013.
Rugaminte
adrianadrian240
Buna ziua.
Ma numesc Adrian, sunt functionar public la o Administratie Fiscala.
In urma cu trei ani am beneficiat de concediului pentru ingrijirea ... (vezi toată discuția)