avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Raport de serviciu suspendat - beneficiez de servicii ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Raport de serviciu suspendat - beneficiez de servicii medicale?

Ma numesc Lucian, si va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare.
In perioada 30.09.2008 - 01.04.2010 sam fost in concediu pentru ingrijirea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani. Datorita problemelor de sanatate ale fiului meu, mi-am prelungit concediul de ingrijire copil, pana cand acesta a implinit varsta de 3 ani.
Intrucat starea sanatatii lui nu s-a imbunatatit in mod vizibil, am solicitat angajatorului
( o institutie publica la care sunt angajat ca functionar public, din anul 1009 ) acordarea concediului fara plata pe o perioada de doi ani. Angajatorul mi-a aprobat cererea si mi-a suspendat la cerere raportul de munca pentru perioada mai sus mentionata, urmand sa-mi reiau activitatea in 01.04.2013.
Doresc sa stiu, daca in perioada in care ma aflu in concediu fara plata pot beneficia de asigurari de sanatate ?
Daca nu, dupa cat timp de la reluarea activitatii voi putea beneficia de
acest drept ?
Va multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 17:35, 24 Martie 2012
In perioada concediului fara plata trebuie sa contribui la asigurari personal pentru a beneficia . iar dupa reluarea activitatii se vor retine la salariu.
Multumesc,
dar dupa reluarea activitatii, si retinerea automata a asigurarilor de sanatate, in cazul in care ( Doamne fereste ) am probleme de sanatate, faptul ca a fost o perioada in care nu am cotizat, influenteaza intr-un fel dreptul de a beneficia de aceste asigurari ??
Sau trebuie sa-mi platesc perioada pentru care nu am cotizat ??

Pentru a nu avea probleme,pe perioada suspendarii,in care nu veti realiza venit incheiati un contract de asigurare cu casa de sanatate,va platiti contributia lunar,5,5%din sal. minim brut/tara,contract pe care il veti rezilia odata cu revenirea dvs, in activitate in 2013.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rugaminte - dreptul la concediu medical dupa cic lucian1973 lucian1973 Ma numesc Lucian, sunt functionar public la o institutie fiscala si va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema. Am mai apelat la serviciile dvs, si vreau ... (vezi toată discuția)
Rugaminte adrianadrian240 adrianadrian240 Buna ziua. Ma numesc Adrian, sunt functionar public la o Administratie Fiscala. In urma cu trei ani am beneficiat de concediului pentru ingrijirea ... (vezi toată discuția)
Concediul pentru cresterea copiilor in cazul mai multor angajatori sedina_13 sedina_13 In cazul in care am optat pentru concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, am dreptul la concediu fara plata pana la implinirea varstei ... (vezi toată discuția)