avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... va rugam dati-ne sfaturi!!!!!
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

va rugam dati-ne sfaturi!!!!!


ce este de facut ? va rugam ajutati-ne cu un raspuns!
Sunt administratorul unei firme si am datorii mai vechi din semestrele anului trecut.In cursul lunii ianuarie am fost chemat la finante si acestia mi/au facut un proces verbal prin care firma isi lua angajamentul de a plati restantele la stat. Suntem interesati daca putem fi bagati in insolventa .Datoria fiind cam de 34000 ron cu totul, dar printr-o hotarare judecatoreasca pe care am inaintat-o luna aceasta pentru restituirea unei taxe de poluare de aproximativ 5000ron pe care am castigat-o ma gandesc ca o sa compenseze cu datoriile la stat si vom mai avea cam 29000ron .Care ar fi pasi urmatori a finantelor? noi dorim sa achitam datoriile dar fiind in domeniu constructiilor a mers cum a mers si speram ca vom reusi sa achitam datoriile.Proiecte sunt dar abia acum am inceput si nu stim care vor urmatori pasi a finantelor.ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 08:52, 26 Martie 2012
Valoarea debitului pentru a se putea cere insolventa trebuie sa fie de min.45000 lei.
Poprire conturi, scoatere la vanzare bunuri societate. Cam aistia sunt pasii fiscului. Insolventa nu o pot cere acum dar pot astepta pana mai cresc dobanzile astfel incat debitul sa sara de pragul de insolventa.
Daca respecati intelegerea avuta cu organele fiscale si platiti, nu se va trece la executare
dar daca duc factura clientului care nu mia platit ,ei pot recupera bani de la firma care nu mia platit factura emisa in 2009 si asa mai scap si eu o parte din datorii la stat? ma gandesc ca e ca si cum ei recupereaza bani firmei trecandu-i in contul datoriilor pe care le avem la ei.
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2012
edilmiki, utilizator

Suntem interesati daca putem fi bagati in insolventa

ANAF nu poate solicita deschiderea procedurii de insolventa decat pt o creanta de minim 45000 lei
Puteti cere dvs deschiderea procedurii de insolventa in vederea reorganizarii - avantaje stoparea dobanzilor si a penaliatilor de intarziere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este de facut ? va rugam ajutati-ne cu un raspuns! edilmiki edilmiki Sunt administratorul unei firme si am datorii mai vechi din semestrele anului trecut.In cursul lunii ianuarie am fost chemat la finante si acestia mi/au facut ... (vezi toată discuția)
Insolventa societatii solicitata de finantele publice raimoto raimoto Buna ziua, As dori daca se poate un sfat in legatura cu pasii ce ar trebui urmati in cazul solicitarii insolventei de catre Finantele Publice. Speta este ... (vezi toată discuția)
Am o firma cu datorii la stat lumidih lumidih Am o firma cu datorii la stat și nu știu cum sa procedez. Datoria este mare datorită dobânzilor. Am mai făcut un împrumut la banca acum 3 ani ... (vezi toată discuția)