S-a emis o decizie de desfacere a cim in baza art.79 CM indicanduse in aceasta decizie eronat numarul de inregistrare al demisiei si ziua in care a fost depusa.Practic a fost invocata o cerere de demisie inexistenta.la acea data. Deasemenea soc. trece in decizie 13 absente nemotivate pe care ulterior intr-o adeverinta de vechime le neaga ,perioada aparand lucrata integral. Ce elemente sunt obligatorii intr-o astfel de decizie si care dintre ele ar conduce la anularea ei?Este necesara semnatura angajatului de luare la cunostinta inainte de inregistrarea la ITM. Daca inregistrarea la ITM. se produce dupa 64 de zile si nu dupa 5 care ar fi consecintele. Multumesc
1. Nu este necesara semnatura angajatului de luare la cunostinta inainte de depunerea deciziei de incetare a c.i.m. la ITM.
2. Decizia de incetare a c.i.m. se depune la ITM in termen de 5 zile de la perfectarea acesteia. De exemplu, c.i.m. inceteaza la data de 01.noiembruie.2008, dar decizia este emisa in data de 20 noiembrie.2008. De la data de 20 noiembrie 2008 incepe sa curga termenul de 5 zile calendaristice pentru depunerea deciziei la ITM.
3. Decizia se emite în scris şi, sub sancţiunea nulităţii absolute, trebuie să fie motivată în fapt şi în drept şi să cuprindă precizări cu privire la termenul în care poate fi contestată şi la instanţa judecătorească la care se contestă.
la decizia de incetare (in momentul inregistrarii la ITM) trebuie sa fie anexata si cererea angajatului, iar datele de incetare, inregistrare trebuie sa se regaseasca in decizie
Nu este obligatoriu, in vederea inregistrarii la ITM, ca decizia de incetare a cim sa fie insotita de cererea angajatului de incetare a raporturilor de munca.
Daca decizia de incetare a cim nu a fost pezentata la ITM in termenul stabilit de lege fie primiti amenda fie nu.
Eu am avut cateva cazuri in care a trebuit sa intocmesc astfel de decizii pentru angajati care au plecat din societate in 2004, 2005 pentru ca fostele mele colege le-au omis si nu am avut probleme la ITM.
Nu este obIigatoriu, dar in practica unor ITM-uri se cere si atasarea la decizia de incetare a c.i.m. si cererea salariatului prin care solicita acest lucru.
Speram ca va veni ziua cand practica ITM sa fie uniformizata.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Decizia de incetare
roska
[b]Buna ziua,
Am si eu o intrebare catre Dumneavoastra.
Preavizul meu de 15 zile a expirat si contractul de munca mi-a fost inchis cu inceputul luni ... (vezi toată discuția)