avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

sunt recasatorita si am o fiica din prima casatorie si am 2 apartamente dinaintea acestei casatorii in cazul in care mor ma mosteneste si actualul sot?in caz ca da ce ar trebui sa fac pentru ca aceste apartamente sa-i ramana exclusiv fiicei mele?
Cel mai recent răspuns: Carmen Chitu , Avocat 17:11, 23 Martie 2012
Va mosteneste si actualul sot. Faceti contract de vanzare cumparare in care pretul sa fie dovedit, real . Altfel orice act ati incheia este prezumat a fi donatie si se raporteaza si este supus reductiunii liberalitatilor excesive.
Puteti vinde bunurile copilului dv.Prin mostenire in mod obligatoriu sotul are dreptul la o cota parte din aceste bunuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau act de vanzare-cumparare? Ellena007 Ellena007 Sotul are o fata recunoscuta dintr-o alta casatorie,si sotia are o fata tot din fosta casatorie.Sotul vrea sa-I lase sotiei toate bunurile.Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Partaj amiabil sau donatie Mircea3110 Mircea3110 Buna ziua ! In timpul casatoriei, am dobandit impreuna cu sotia o proprietate, la care suntem coproprietari. De asemenea, avem o fiica, acum ... (vezi toată discuția)
Donatie dodorel62 dodorel62 eu m-am recasatorit si nici eu si nici actuala sotie nu am incheiat un act prenuptial ,ea avand o masina si o casa dar si copii majori,iar eu am o casa si un ... (vezi toată discuția)