avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

buna seara
Am si eu o mica intrebare .daca eu si sotul vrem sa divortam si el nu vrea sa pastreze copilul deoarece zice ca e mai bine sa ramana cu mine .Cat la %din salar trebuie sa dea copilului ?Noi nu avem nici un bun impreuna loc la soacra mea dar el vrea sa paraseasca caminul conjugal desi nu suntem divortati ..stiu ca poate decadea din drepturile parintesti .ce trebuie sa fac sa fie bine copilului?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: adi_2010 , utilizator 09:25, 24 Martie 2012
Cuantumul maximal al pensiei de intretinere in cazul unui singur copil aflat in intretinere , este de 25 % din venitul realizat de catre tata.
Formulati actiune de divort si solicitati pe langa desfacerea casatoriei si pastrarea sau revenirea la numele avut anterior casatoriei , dupa caz, urmatoarele:
-stabilirea locuintei minorului la domiciliul dvs.,
-exercitarea autoritatii parintesti sa va apartina in mod exclusiv sau sa fie exercitata de ambii parinti ( aici ramane sa hotarati pe care varianta mergeti),
-stabilirea unei pensii de intretinere in favoarea minorului.
Tatal poate da ca pensie de intretinere PANA la 1/4 din venituri. Pentru divort puteti merge la un notar public si veti divorta in 30 de zile cu pastrarea custodiei comune asupra copilului si in rest stabiliti de comun acord modul de efectuare a relatiilor personale dintre copil si tata, pensia de intretinere, locuinta minorului, etc.

Sansele sa obtineti o decadere din drepturi parintesti sunt extrem de mici.
Intr-adevar, pensia este PANA la 1/4 din veniturile celui care o plateste.
De exemplu, pentru un copil de 5 ani, la un venit de aproximativ 6000 RON s-a stabilit o pensie de 1000 RON. Se tine cont si de nevoile copilului la momentul stabilirii pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intretinerea unui copil de catre tatal adoptiv ContSters89128 ContSters89128 un angajat de al meu are urmatoarea problema: a fost casatorit si impreuna cu sotia au adoptat un copil , la 1-2 ani de la adoptie ,a divortat si copilul ... (vezi toată discuția)
Divort, procedura Amalia_diva Amalia_diva Buna ziua, Sunt separata de 6 luni de sotul meu,avem un copil in varsta de un an. Am parasit domiciliul conjugal in urma nenumaratelor motive temeinice ( ... (vezi toată discuția)
Divort mica-mihaela mica-mihaela Va rog frumos sa-mi comunicati ce ar trebui sa stiu in cazul in care doresc sa divortez. Nu este cazul partajului, dar exista un copil minor. Sunt procese ... (vezi toată discuția)