Buna dimineata!
Rog pe cineva disponibil sa-mi raspunda la o intrebare. Sora mea vrea sa cumpere un teren in vecinatatea casei ei insa cel care sustine ca este proprietar nu are acte si pretinde ca a cumparat terenul in anul 1986 cu o chitanta de mana. Intre timp a aparut si cel care a vandut cu chitanta de mana si sustine ca intelegerea s-a facut pe o suma modica si mai mult fortat si ca ar vrea sa faca el tranzactia pentru ca el are actul de mostenitor si este proprietar de drept. Acum sora mea este in dilema si nu stie cu cine sa colaboreze pentru demararea actelor cadastru si intabulare. Ea sustine ca domnul care are actul de mostenitor este serios si ar vrea sa negocieze cu dansul insa ii este teama ca nu cumva cel care are acea chitanta sa castige in instanta sau, ma rog, sa apara alte piedici. Va rog foarte mult sa-mi dati un raspuns. Credeti ca acea chitanta are vreo valoare juridica sau de alta natura? Multumesc!
un bun nu poate fi vandut de doua sau mai multe ori de acelasi proprietar, pana nu aflati sigur ce s-a intamplat acolo nu va hazardati sa negociati cu nimeni nimic...ideal ar fi sa va interesati la cadastru si la primarie despre starea acelui teren si sa vedeti ce va spun cei de acolo...
Cadastrul si intabularea cad in sarcina proprietarului, nu a surorii dvs.Proprietarul nu este cel ce detine o chitanta de mana.Daca insa are rol fiscal si agricol pe numele lui, situatia se schimba.
Vanzare casa la tara
taspe27
buna ziua , daca o persoana vinde o casa la tara in calitate de unic mostenitor dupa sora sa fara sa dezbata succesiunea ,fara notar doar la primarie acum 9 ... (vezi toată discuția)