avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cumparare apartament cu datorii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cumparare apartament cu datorii

pot cumpara un apartament care are restante la cotele de intretinere?stiu ca ar exista o ordonanta care imi permite acest lucru daca imi asum acele datorii.daca puteti sa-mi precizati care?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 20:38, 24 Martie 2012
Da, puteti cumpara imobilul daca va asumati prin contract datoriile.
La cumpărarea unui apartament se cere prezentarea unei adeverințe din partea Asociației de Proprietari, prin care se atestă că apartamentul nu are datorii la întreținere. În lipsa acestei adeverințe, nu se poate încheia contractul de vânzare-cumpărare.
Puteți, în schimb, încheia cu proprietarul un antecontract de vânzare-cumpărare, cu plata unui avans, însă în loc să-i plătiți avansul, achitați din acesta datoriile la întreținere. În acest fel, cumpărați apartamentul liber de aceste datorii.
Sfatul domnului avocat Alimanescu este dintre cele mai bune. Desigur, adeverinta de la asociatie poate sa confirme un debit de xxx lei. Notarul poate sa specifice acest lucru in contractul de vanzare/cumparare - la intelegerea celor doi protagonisti. Pana la urma stiti cine pierde? In primul rand cumparatorul, chiar daca debitul este scazut din pretul de cumparare - prin cresterea valorii penalitatilor si apoi asociatia care nu poate achita facturi cu ”hartii”...
Urmariti sfatul dat:antecontract, avans, achitati debitul la asociatie, intrati cu dreptul in colectivitate!
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta pentru vanzarea apartamentului tanis tanis Doresc sa vand apartamentul pe care il detin, iar pentru aceasta am nevoie de adeverinta de la asociatia de proprietari din care sa reiasa situatia la ... (vezi toată discuția)
Prescriere restante si penalitati la intretinere ligadiangeli ligadiangeli Buna ziua, Va prezint urmatorul caz, pentru care va rog sa-mi raspundeti la cateva intrebari: Proprietarul unui apartament are o datorie la ... (vezi toată discuția)
Antecontract prima casa cristina_2013 cristina_2013 Buna ziua. Doresc sa cumpar un apartament prin \\"prima casa\\" si actualul proprietar este in urmatoarea situatie: restante la intretinere (in jur de 10.000 ... (vezi toată discuția)