pot cumpara un apartament care are restante la cotele de intretinere?stiu ca ar exista o ordonanta care imi permite acest lucru daca imi asum acele datorii.daca puteti sa-mi precizati care?
La cumpărarea unui apartament se cere prezentarea unei adeverințe din partea Asociației de Proprietari, prin care se atestă că apartamentul nu are datorii la întreținere. În lipsa acestei adeverințe, nu se poate încheia contractul de vânzare-cumpărare.
Puteți, în schimb, încheia cu proprietarul un antecontract de vânzare-cumpărare, cu plata unui avans, însă în loc să-i plătiți avansul, achitați din acesta datoriile la întreținere. În acest fel, cumpărați apartamentul liber de aceste datorii.
Sfatul domnului avocat Alimanescu este dintre cele mai bune. Desigur, adeverinta de la asociatie poate sa confirme un debit de xxx lei. Notarul poate sa specifice acest lucru in contractul de vanzare/cumparare - la intelegerea celor doi protagonisti. Pana la urma stiti cine pierde? In primul rand cumparatorul, chiar daca debitul este scazut din pretul de cumparare - prin cresterea valorii penalitatilor si apoi asociatia care nu poate achita facturi cu ”hartii”...
Urmariti sfatul dat:antecontract, avans, achitati debitul la asociatie, intrati cu dreptul in colectivitate!
Succes!