avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... imatriculare auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

imatriculare auto

am o masina si nu am cum sa o imatriculez pentru ca taxa este prea mare, am inteles de la alte persoane, oameni cu handicap nu platex taxa asta, eu am o cumanata cu handicap gradul 1 si as vrea sa o imatriculez pe numele ei.
Dati-mi un sfat.
VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:30, 24 Martie 2012
ca sa o inmatriculati pe numele altcuiva atunci trebuie sa vindeti masina acelei pesoane. eu nu stiu de o astfel de derogare cu privire la persoanele cu handicap. puteti sa o inamtriculati si ulterior sa solicitati restituirea taxei daca indepliniti conditiile prev de lege
mary-anna a scris:

eu nu stiu de o astfel de derogare cu privire la persoanele cu handicap.

L nr 448/2006 Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiaza de urmatoarele facilitati fiscale
c)scutire de la plata taxei asupra autoturismelor,motocicletelor cu atas si mototriciclurilor,adaptate handicapului

@Adrian
Nu orice autovehicul poate fi inmatriculat pe numele persoanei care prezinta dizabilitati
Una dintre cerintele primordiale este ca autovehiculul sa fie special adaptat tehnic tipului de handicap al solicitantului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imatriculare auto ContSters180923 ContSters180923 am o masina si nu am cum sa o imatriculez pentru ca taxa este prea mare, am inteles de la alte persoane, oameni cu handicap nu platex taxa asta, eu am o ... (vezi toată discuția)
Persoanele cu handicap scutite de taxa auto de prima inmatriculare ? K_RBON K_RBON Am in familie o persoana cu handicap. As dori sa cumpar o masina s.h. si sa evit plata taxei pt inmatriculare. Pot sa inscriu masina pe numele persoanei cu ... (vezi toată discuția)
Drepturi persoane cu invaliditate grad 1. Kamyy Kamyy Buna seara,am o intrebare cu privire la achizitionarea unui autoturism.Sotul meu are pensie de invaliditate grad 1,daca cumparam o masina si o inscriu pe ... (vezi toată discuția)