Am in familie o persoana cu handicap.
As dori sa cumpar o masina s.h. si sa evit plata taxei pt inmatriculare.
Pot sa inscriu masina pe numele persoanei cu handicap ? Daca se poate, cum trebuie sa procedez ? Ce conditii trebuie sa indeplineasca acea persoana?
adica,mai exact ce grad trebuie sa aiba?spre exemplu tatal meu are permis de conducere,dar masina nu ar trebui sa fie adaptata in nici un fel pt ca el are posibilitatea fizica sa conduca...ca sa zic asa,si are grad 2 de handicap...s-ar putea sa isi ia o masina si sa nu plateasca taxa de prima inmatriculare?
Am si eu o masina neinmatriculata sh si am gradul 2 de handicap.
Nepotul meu are permis. Pot sa inmatriculez masina fara ca sa platesc taxa auto, si sa il folosesc pe nepot ca sofer, cu acordul lui, bineinteles? Masina nu este dotata special pentru handicapati.
Multumesc anticipat
Trebuie ca autovehiculul sa fie echipat pentru folosirea de catre o persoana cu dizabilitati motorii. Se emite un certificat de la RAR in acest scop pentru modificari omologate. Doar o data la 5 ani se poate inmatricula un autovehicul in acest mod.
unde gasesc un atelier pentru a echipa masina cu sistem Hicomat ( asa am inteles ca asa se numeste - conducere de la mina), sau un alt sistem cat mai ieftin?