buna ziua am si eu o antrebare: am fost acrosat in trafic aseara si mia strambat aripa stinga fata iar autorul a fugit nu iam vazut numarul cum trebue sa procedez?pot sa o repar pe asigurare?primesc puncte penalizare la urmatoarea polita de asigurare platesc mai mult?Va multumesc.
Trebuie sa mergeti la politie sa declarati ce s-a intamplat. Veti primi Anexa 2, pe care o puteti folosi la asigurari, daca aveti asigurare facultativa pentru masina dvs., adica asigurare CASCO. Numai in aceste conditii aveti posibilitatea de a fi despagubit, in rest, e mai dificil sa probati ca cineva, ramas neindentificat, v-a avariat masina. ( asta, in cazul in care apelati la Fondul de Protectie al Victimelor strazii).
Daca aveti CASCO si polita cuprinde si "avarii autori necunoscuti" o puteti repara.La reinoire pe acelasi asigurator insa, veti fi penalizat prin marirea primei de asigurare, singura solutie fiind schimbarea asiguratorului.Inainte, incercati sa apelati in zona la firmele care au camere de supraveghere, poate reusiti indentificarea autorului.