Buna:)am si eu o problema, poate puteti sa ma ajutati: in urma unei somatii de plata am obtinut o ordonanta in care a fost precizat gresit cuantumul debitului. Am facut o cerere de indreptare a unei erori materiale, am primit incheierea prin care mi-a admis cererea si am incercat sa o investesc. Investirea mi-a fost respinsa pe motiv ca aceasta nu a putut fi comunicata cu debitoarea. #-oPrecizez ca am incercat sa investesc incheierea prin care mi-a fost corectata ordonanta.(totusi nu cred ca asta ar fi o problema de vreme ce, la un al caz am investit o ordonanta si mi-a fost respinsa pe acelasi motiv, necomunicarea cu debitoarea). Precizez ca, in termenul de recurs am facut o adresa catre Judecatoria care a admis actiunea prin care am cerut recomunicarea cu debitoarea prin orice alt mod, insa am primit acelasi raspuns. Va multumesc anticipat.
Instanta trebuie sa recomunice ordonantele in cauza. In caz contrar nu are cum sa va investeasca ordonantele pentru ca nu pot deveni irevocabile prin expirarea termenului de recurs.
multumesc pentru raspuns, dar totusi.....nu exista nici o alta cale prin sa pot recupera creanta?:(( instanta a recomunicat ordonanta dar la sediul debitorului nu a primit-o nimeni. Chiar nu stiu prin ce metoda as putea sa o pun in executare:(
Am mai auzit tot felul de metode dar nu stiu daca sunt bune in cazul meu: sa solicit instantei sa faca cerere catre ORC sa se comunice adresa administratorului si sa cer recomunicarea la adresa respectiva; sa fac o cerere pentru eliberarea ordonantei cu mentiunea "definitiva si irevocabila".???????
Cand se poate exercita o cale ordinara de atac, hotararea judecatoreasca trebuie comunicata partilor in copie. Pentru a fi investita cu formula executorie hotararea trebuie sa fie definitiva sau devenita irevocabila, deci nefiind comunicata nu poate deveni nerecurata prin neatacarea sa in termen.
O solutie ar fi sa obtineti de la Registrul Comertului un document constatator referitor la adresa unde se afla sediul principal al debitorului sau cel al sucursalei debitorului din circumscriptia instantei competente. Pe baza acestui document sa solicitati instantei sa efectueze prin agent procedural comunicarea actelor de procedura in conformitate cu dispozitiile procedurii civile
Potrivit art. 92 indic1 Cod Proc. Civ. - comunicarea citatiei si a altor acte de procedura nu se poate realiza prin afisare in cazul persoanelor juridice, precum si al asociatiilor sau societatilor care, potrivit legii pot sta in judecata, cu exceptia cazurilor in care se refuza primirea sau daca se constata lipsa oricarei persoane de la sediul acestora..
Astfel, daca societatea respectiva refuza primirea, agentul procedural poate afisa respectivul act.
Intrebare
delia_h2006
eu si prietenul meu vrem sa ne casatorim civil,dar nu reusim sa legalizam sentinta lui de divort.divortul dintre el si fosta sotie a fost de comun ... (vezi toată discuția)