CCM la nivelul ramurii agricultura, piscicultura si pescuit pe anii 2010-2011 este valabil pana pe 31.03.2011.
1. In cazul in care notificarea privind desfiintarea postului este primita pe 22.03.11 si contractual de munca ar trebui sa inceteze in aprilie, se mai acorda salariile compensatorii prevazute de CCM la nivelulul ramurii (art. 21)?
2. Se poate renunta de catre angajat la periaoda de preaviz ca sa poata beneficia de salariile compensatorii?
CCM la nivel de ramura prevede ca se incheie pe o durata de 2 ani, respectiv 31.03.2010 - 31.03.2012.
La art. 3 alin 2 prevede "Daca niciuna dintre parti nu denunta contractul cu cel putin 30 de zile inainte de expirarea termenului pentru care a fost incheiat, valabilitatea acestuia se prelungeste pana la incheierea unui nou contract, dar nu mai mult de 12 luni.".
Eu nu am gasit pe internet vreo postare despre denuntarea lui.
Oare mai ramane in vigoare?
Este gresit ..cititi bine acest CCM intrucat efectele lui se aplica de la data inregistrarii lui la Minsiterul Muncii ,15.04.2010 - 15.04.2012., si anume:
Art. 138. - Prezentul contract colectiv de muncă produce efecte începând cu data înregistrării lui de către una dintre părţi, în condiţiile prevăzute de art. 25, alin. 3, din Legea nr. 130/1996, republicată.
In acest caz, devin incidente prevederile Legii nr.40/2011 si ale Legii nr.62/2011. Asfel, potrivit art.II alin.(2) din Legea nr.40/2011, contractele colective de munca in aplicare la data intrarii in vigoare a prezentei legi isi produc efectele pana la data expirarii termenului pentru care au fost incheiate.
Concediere...
ContSters74221
buna ziua!
va rog sa-mi spuneti de cate salarii compensatorii pot beneficia angajatii unui hypermarket (ce si-a inchis portile)?
pe decizia de incetare a ... (vezi toată discuția)