avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Alegerea reprezentantilor salariatilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Alegerea reprezentantilor salariatilor

Buna ziua!
Societatea noastra vrea sa demareze negocierea colectiva. In acest sens, se vor alege reprezentantii salariatilor. La un nr de 54 angajati, am stabilit 4 reprezentanti. Intrebarea mea este: vor participa la alegeri si angajatii care sunt deja afiliati la un alt sindicat ? Reprezentantii salariatilor repr "un fel de sindicat" la nivelul societatii? Dupa stabilirea reprezentantilor angajatilor, acestia sunt cei care vor participa la negocierile pt salarii, timpul de lucru etc.?
Sunt putin nelamurita pt ca este un domeniu nou pt mine , am tot citit legislatia , dar mi-am prins urechile , datorita faptului ca fiecare articol poate fi interpretat diferit .
Va multumesc mult pentru sprijin .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:21, 1 Martie 2009
carmenalinamihai a scris:

Buna seara, in cazul in care patronul nu initiaza negocierea contractului colectiv de munca amenda este de 3.000.000 lei vechi ?


Neîndeplinirea de către patron a obligaţiei de a initia negocierea c.c.m. constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 3.000.000 lei şi 6.000.000 lei. (300 lei - 600 lei noi).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccm la nivel de unitate Alina Pene Alina Pene Administratorul poate face parte din comisia de negociere a CCM la nivel de unitate? Nr. reprezentantilor salariatilor trebuie sa fie egal cu nr. membrilor ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca la nivel de societate grecuanamaria grecuanamaria buna ziua, la societatea la care lucrez sunt 27 de angajati in prezent. Stiu ca trebuie sa facem contractul colectiv de mun ca la nivel de societate. Imi ... (vezi toată discuția)
Reprezentantii salariatilor elagrosu elagrosu In cadrul unei negocieri de CCM cu reprezentantii salariatilor , acestia trebuie sa fie inregistrati la ITM sau la Judecatorie? pentru a putea negocia CCM? (vezi toată discuția)