avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... familia monoparentala in fata legii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

familia monoparentala in fata legii

La o repartitie de locuinte, familia monoparentala are aceleasi drepturi ca o familie formata din 2 persoane (sot si sotie) sau ca o familie formata din 3 persoane (sot, sotie si un copil)?
In ce legi as putea gasi detalii?
Va multumesc anticipat, in eventualitatea primirii unui raspuns.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:29, 31 Martie 2012
Chiar daca au aceleasi drepturi la repartizare locuintelor, departajarea poate fi facuta prin criterii si punctaje privind stabilirea ordinii de prioritate in repartizarea locuintelor ... acestea sunt stabilite prin H.C.L. sau prin Ordin al ministrului in cazul unor spaţii aflate în administrarea uunui minister.
imi cer scuze, nu am stiut exact cum functioneaza.
intrebarea mea era daca prin prevederile legii 114/1996 prin spatiu minimal se intelege,la o repartitie, in acelasi timp si spatiul maximal?
ex: o familie formata din 2 persoane nu poate primi o locuinta ce contine 3 camere?
va multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Duminică, 25 Martie 2012
delenas, utilizator
Daca e vb de ANL, cred ca va puteti ghida si dupa acest tabel. [ link extern ]
daca e vb de o locuinta sociala, cred ca spatiu alocat va fi minim posibil, nu cred sa dea repartitie la 2 persoane la 3 camere.
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2012
gi-jane2, moderator
buna seara.multumesc mult pentru raspunsuri, dar intrebarea era daca avem dreptul, conform legii 114/1996, ca si familie formata din 2 persoane, la o locuinta de 3 camere?!
(e vorba de locuinta de serviciu)
Ultima modificare: Vineri, 30 Martie 2012
delenas, utilizator
Nu ati zis ca e vb de o locuinta de serviciu.
Conditiile si durata de inchiriere vor fi stipulate in contractul de inchiriere incheiat intre partile contractante, accesoriu la contractul de munca.
Suprafata minima e stipulata in anexa, pt mai mult/motivat, negociati cu angajatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subinchiriere Stadva Stadva Doresc sa subinchiriez un spatiu comercial . In contractul de inchiriere nu este nicio mentiune privind dreptul sau interdictia chiriasului de a subinchia . In ... (vezi toată discuția)
Anl-urile pentru medici timisoara grete grete Astazi 22 decembrie 2008 am asistat la repartitia anl-urilor pentru medici din Timisoara aflandu-ma pa lista.Desi familia mea este formata din trei membrii nu ... (vezi toată discuția)
Se poate anula o hotarare a consiliului local? alinandre alinandre Buna ziua, Am un dosar depus la primaria sector 4 din anul 20001,in septembrie 2009 s-a dat o hotarare a cons.local prin care s-a aprobat lista de ... (vezi toată discuția)