avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna seara,
As dori sa primesc un raspuns la urmatoarea situatie.
In anul 2009 am contractat un imprumut de 15000 lei de la o firma de credit nebancara. Creditul l-am facut pe 4 ani. Timp de 2 ani, am platit ratele lunar, fara intarzieri. In 2010 cand au fost micsorate salariile, eu fiind bugetar, mi-a fost din ce in ce mai greu sa platesc ratele la timp si am cerut cu insistenta firmei sa imi faca o reesalonare. Dupa 6 luni mi-au facut reesalonarea. In luna august nu am platit decat o treime din rata, iar in septembrie nu am platit deloc rata, deoarece am avut un deces in familie, mi-a murit tata, iar sotul a fost operat de urgenta fiind suspect de cancer. Din octombrie am platit mai mult decat era rata (344), adica: 400, 500. Insa banii pe care ii plateam erau luati in contul penalitatilor, iar in felul acesta am ajuns in acest moment sa am 3 rate restante, chiar daca eu am platit in fiecare luna, valoarea ratei sau chiar mai mult, ultima data platind 600 lei. In ultimul timp am fost sunata insistent de un reprezentant al firmei, care mi-a vorbit pe un ton ridicat si cu amenintari, eu incercand sa ii spun ca voi plati lunar mai mult decat rata, incercand incet sa ajung cu rata la zi, pentru ca sunt constienta ca penalitatile se aduna si tot eu trebuie sa le platesc. M-am trezit acum cu un comunicat, prin care mi se cere toata suma ( adica imprumutul plus dobanda), iar daca nu platesc spune ca mi se va face executare silita.
As dori sa imi dati un sfat si sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari:
1. Pot fi executate bunuri imobiliare, chiar daca nu am girat cu nici un fel de bun?
2. In cazul in care mi se va pune propire pe salar, se poate sa imi ia mai mult de 1/3 din salar?
Intreb aceste lucruri desi eu platesc lunar mai mult decat este rata, adica 344 lei, deci nu se poate spune ca este rea vointa
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 22:13, 25 Martie 2012
1.Nu
2.Nu
Debitorul unei obligatii de plata a unei sume de bani raspunde cu toate bunurile sale, mobile si imobile, in caz de neplata a datoriei. Garantiile reale imobiliare se instituie intotdeauna in favoarea creditorului, care va putea sa urmareasca acele bunuri cu prioritate. Aceste garantii nu se instituie in favoarea debitorului. Din acest motiv, debitorul nu va putea spune niciodata creditorului : ”nu am garantat cu aceste bunuri, nu poti sa le urmaresti in contul datoriei”.
Poprirea pusa asupra veniturilor periodice ale debitorului este in cuantum de 1/3 din aceste venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit bancar flavius26 flavius26 Buna ziua, Anul acesta am imprumutat o suma de bani de la un prieten de familie, iar pentru aceasta suma am pus casa (locuinta proprie) garantie la AEGRM ... (vezi toată discuția)
Executare girant gabi180 gabi180 Bună ziua. Vă rog să mă ajutati cu un răspuns. M.R. a girat împreună cu alte 6 persoane pe R. V. la C.A.R. pentru suma de 15000 lei. Deoarece R. V. nu ... (vezi toată discuția)
Executare girant Elena Denisa Elena Denisa Buna ziua! Am si eu o intrebare...in urma cu ceva timp O cunostinta de a mea a facut un contract de imprumut pe numele meu si a girat cu un bun de al ei! Acum ... (vezi toată discuția)