avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Ineptia acordului vecinilor pentru inregistrarea unui ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Ineptia acordului vecinilor pentru inregistrarea unui PFA intr-un apartament de bloc

In prezent, daca vrei sa inregistrezi o PFA intr-un apartament de bloc (ca sa poti sa prestezi niste servicii in mod legal si sa poti elibera factura sau bon fiscal clientului, ai nevoie de acordul vecinilor + semnaturi din partea Presedintelui si Administratorului Asociatiei de Proprietari si in multe cazuri si din partea Comitetului Executiv (alte 3 persoane).

Deci o hartie pe care semneaza vreo 9 persoane (dupa cum au chef) - asta numai pentru a inregistra sediul pesoanei fizice - chiar daca tu, practic, nu desfasori nicio activitate in apartament, doar tii niste registre contabile.

Nu inteleg de ce, odata cu asa-zisa simplificare a inregistrarii firmelor in Registrul Comertului nu s-a renuntat la acesta formalitate stupida cu "acordul vecinilor", care este o frana veritabila in calea infiintarii legale a unei mici afaceri.

Care este rostul "acordului vecinilor" daca activitatea nu impacteaza locatarii imobilului?
Cel mai recent răspuns: kres , utilizator 14:38, 26 Martie 2012
kres a scris:

Care este rostul "acordului vecinilor" daca activitatea nu impacteaza locatarii imobilului?


Rostul acordului proprietarilor se impune avand in vedere ca ulterior infiintarii si demararii activitatii ,exista situatii in care locatarii imobilului -conditionat de profilul si specificul activitatii persoanei juridice ,constata ca sunt obligati sa suporte aspecte sau consecinte despre care nu au fost informati initial ,motiv pentru care inteleg sa conteste temeinicia si legalitatea schimbarii destinatiei spatiului
Imi pare rau, dar tot ineptie se cheama. Intr-un stat normal la cap, chestiunea ar fi trebuit reglementata in functie de impact.

Cat timp tu, ca PFA sau SRL, depui o declaratie pe proprie raspundere la RECOM in privinta activitatilor de impact privind protectia mediului, sanepid, pompieri (chestii mult mai grele), fara alte verificari din partea institutiilor statului, de ce nu poti face acelasi lucru in raport cu activitile de impact din imobil si sa fie nevoie de o singura semnatura din partea Presedintelui Asociatiei sau sa o depui pur si simplu fara nicio semnatura la RECOM.

Adica poti sa-ti asumi responsabilitatea prin declaratie pe propria raspundere fata de institutiile mentionate, dar fata de pensionarii cu care te invecinezi NU X-(

Cu ce impacteaza faptul ca am un PFA fara activitate la sediu asupra vecinilor pensionari pe care ii am in cele 4 puncte cardinale?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul vecinilor razvanbonciu razvanbonciu Buna seara Mai am de atasat la dosarul pentru inregistrarea unui srl acordul vecinilor si al asociatiei de propietari. Problema este ca blocul nu are ... (vezi toată discuția)
Comodat sau inchiriere Badger Badger Daca la infintarea SC spatiul a fost pus la dispozitie SC printr-un contract de comodat, pt ca aceiasi SC sa se treca de la comodat la inchiriere in acelasi ... (vezi toată discuția)
Sediu social srl (acordul unui vecin) evgheni evgheni Buna seara. Vreau sa infiintez o s.r.l. cu sediul in apartamentul meu. Problema este ca nu pot obtine acceptul unuia ditre cei 4 vecini directi. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)