buna,dupa terminarea CCC de 2 ani daca am depus cererea de reprimire la munca dar firma a fost vanduta acum functionanad in continuare dar sub alta denumire si alti angajati, mi s-a propus sa ma angajez la firma respectiva , deoarece cu noii actionari nu am putut lua legatura am vb cu seful unitatii si am depus cerere pt reluarea activitatii pe firma respectiva cu scopul de a mi se acorda somajul dar toata situatia este dubioasa pt ca nici seful unitatii nu stie cine sunt actionarii el avand contact doar cu supervisorii acestei firme si nu mi s-a dat niciun raspuns de 2 zile mi s-a terminat ccc ,eu vreau somajul dar se poate acest lucru avand in vedere ca acea firma din punct de vedere juridic nu mai exista si ce sa fac daca firma aceasta nu ma ajuta sa obtin somajul?si alta nelamurire ce se va inatmapla daca nu m-am prezentat la noua firma daca eu nu am contract de munca pe cea firma?care este procedura prin care mi se va incheia situatia de pe firma unde am lucrat inainte de ccc?
Daca s-a vandut societatea , atunci sunt incidente prevederile Legii nr.67/2006 si ale art.173 C.mun. ... in acest sens, noul dvs angajator este societatea care a cumparat ... nu este nevoie de incheierea altui c.i.m., intrucat drepturile şi obligaţiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de muncă existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului (art.173 alin.2 C.mun.).
Pentru a putea beneficia de somaj , noul angajator ar trebui sa va concedieze pentru motive neimputabile dvs ... cel mai uzitat mod este concedierea pentru desfiintarea postului.