avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetarea suspendarii si neprezentarea la servici
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetarea suspendarii si neprezentarea la servici

Buna ziua!
Data de 23 martie 2012 a fost ultima zi de concediu fara plata a unei angajate; concediu ce se tot prelungeste din 60 in 60 de zile din luna iulie 2011. In conf. cu art. 153 alin 2 din Codul Muncii, durata cfp se stabileste prin ROI (institutie publica). ROI stabileste o durata ce nu poate depasi 60 de zile anual. Astazi 26 martie 2012, persoana in cauza nu s-a prezentat la servici. Ce pot face eu ca IRU din punct de vedere legal?? ...Probabil ca, dupa vreo 3 - 4 zile se va prezenta cu o noua cerere. Dar...pana atunci, EU cum va trebui sa procedez? Daca astept si nu se prezinta cum ramane cu inregistrarea in REVISAL...???
VA MULTUMESC!!!
Cel mai recent răspuns: crmnradu , utilizator 13:57, 30 Martie 2012
Faceti un referat catre conducerea institutiei publice si propuneti luarea masurilor legale in cauza ... in referat mentionati toate aceste aspecte semnalate si pe forum...
va multumesc!
ma gandesc ca ar trebui sa-i fac si o instiintare la domiciliu sa se prezinte pt clarificarea situatiei, in caz contrar...se va desface cim disciplinar (absente nemotivate)...???
Dupa intocmirea referatului si daca se va decide ca este vorba despre o abatere disciplinara angajatorul va constitui o comisie de discplina in vederea cercetarii disciplinare prealabile a salariatului respectiv ...

In vederea desfasurarii cercetarii disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat in scris de persoana imputernicitade catre angajator sa realizeze cercetarea, precizandu-se obiectul, data, ora si locul intrevederii.
Multumesc pt sfat! I-am trims o instiintare pe care a primit-o pe data de 28 martie. Astazi 30 martie vine cu o cerere de desf a CIM prin demisie cu data de 26 martie. Cererea am inregistrat-o in ziaua in care adus-o, pe 30 martie. Cu ce data este corect sa fac desf cim, tinand cont ca suspendarea a fost pana in data de 23 martie(inclusiv), cu ce articol, in asa fel incat si inregistrarea incetarii CIM in REVISAL sa se incadreze in termen...???
Normal incetarea trebuie efectuata cu data de astazi , pentru a nu avea probleme la un eventual control privind netransmiterea in termen a incetarii raportului de munca ...

Alte discuții în legătură

Concediere litavictor litavictor Buna ziua. in data de 26 octombrie 2012,eram la servici mai spre seara managerul ma chemat la el in birou, spunandum ca trebuie sa plec acasa si ca nu mai pot ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate vasilelacramioara vasilelacramioara buna seara, va rog frumos, sa ma lamureasca si pe mine cineva ca am urmatoarea situatie , un salariat lipseste de pe data de 10.05.2011 si nu poate fi ... (vezi toată discuția)
Concedierea unui angajat pentru refuzul de a se prezenta la locul de munca, posbil? AdrianaO AdrianaO Buna seara, Vreau sa concediez o angajata pentru ca aceasta refuza categoric sa se prezinte la locul de munca in zilele de 31 Decembrie 2012 si urmatoarea zi ... (vezi toată discuția)