Am intrat in concediu de crestere copil si mi s-a stabilit indemnizatia de crestere a copilului la nivel maxim (copil nascut inainte de 31 dec 2010). Eu nu mai lucrez dar mai am de recuperat niste bani din activitati efectuate anterior nasterii. Incalc legea daca mi se efectueza plati in perioda de concediu de crestere a copilului in situatiain care acesti bani, repet reprezinta plata a serviciilor prestate anterior nasterii?
Cum sa procedez la declararea impozitului pe venit? Multumesc
Chiar daca serviciile au fost prestate anterior nasterii copilului, d-voastra veti incasa contravaloarea acelor servicii acum, in perioada concediului pentru cresterea copilului. Prin urmare venitul se realizeaza si se contabilizeaza acum, riscul fiind sa va fie suspendata indemnizatia lunara pentru cresterea copilului.
Ca sfat, puteti incerca sa determinati platitorul sa mai amane plata pana inceteaza concediul si indemnizatia aferenta ca sa evitati riscul unor eventuale surprize neplacute din partea statului.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.