avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... se poate realiza venit impozabil pe perioda ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

se poate realiza venit impozabil pe perioda indemnizatiei de mama?

Am intrat in concediu de crestere copil si mi s-a stabilit indemnizatia de crestere a copilului la nivel maxim (copil nascut inainte de 31 dec 2010). Eu nu mai lucrez dar mai am de recuperat niste bani din activitati efectuate anterior nasterii. Incalc legea daca mi se efectueza plati in perioda de concediu de crestere a copilului in situatiain care acesti bani, repet reprezinta plata a serviciilor prestate anterior nasterii?
Cum sa procedez la declararea impozitului pe venit? Multumesc
Cel mai recent răspuns: isatam , utilizator 08:45, 27 Martie 2012
Chiar daca serviciile au fost prestate anterior nasterii copilului, d-voastra veti incasa contravaloarea acelor servicii acum, in perioada concediului pentru cresterea copilului. Prin urmare venitul se realizeaza si se contabilizeaza acum, riscul fiind sa va fie suspendata indemnizatia lunara pentru cresterea copilului.
Ca sfat, puteti incerca sa determinati platitorul sa mai amane plata pana inceteaza concediul si indemnizatia aferenta ca sa evitati riscul unor eventuale surprize neplacute din partea statului.
Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2012
Flavius Oancea, Avocat
Va multumesc. Asa voi proceda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, contractul de munca îmi expira în data de 30.06.2021 ... Anamaria N Anamaria N Bună seara, Contractul de munca îmi expira în data de 30.06.2021 iar data nașterii copilului meu va fii în luna noiembrie. Dacă voi fii în concediu ... (vezi toată discuția)
Nasterea celui de al 2-lea copil inainte de a termina cic pentru primul copil - firma in insolventa juridica Ramona2010 Ramona2010 Buna ziua, ma aflu in CIC pana in noiembrie 2010, iar in octombrie 2010 urmeaza sa dau nastere celui de-al 2-lea copil. Firma la care am lucrat se afla in ... (vezi toată discuția)
Somaj concediu indemnizatie?! Iliee7 Iliee7 Situatie: somaj 6 luni indemnizati dupa scoala urmat la zi , se poate intra in indemnizatie crestere copil?Se poate prelungi ( adica intrerupe somajul cu ... (vezi toată discuția)