avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort partaj

daca sotul meu a vandut o mostenire in timpul casatoriei iar cu banii rezultati a cumparat doua proprietati iar in contractele incheiate se mentioneaza ca banii sunt bani proprii ai cumparatorului dobanditi in urma vanzarii unei mosteniri, ce drepturi am eu la divort?
Mentionez ca avem doi copii minori iar in timpul casatoriei singurele bunuri imobile dobandite sunt cele aratate mai sus.
Bunurile dobandite prin mostenire legala,legat sau donatie,nu sant bunuri comune,ci bunuri proprii ale fiecarui sot,exceptie face situatia in care dispunatorul ar fi prevazut in mod expres ca bunurile sa fie comune..
Nu aveti nici o sansa sa obtineti ceva din respectivele bunuri. Poate doar daca va intelegeti cu sotul sa va dea ceva.

Totusi, aveti un drept de creanta pentru investiile facute

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri comune sau nu... Orieta Orieta Daca in timpul casatoriei am mostenit personal o avere pe care am valorificat-o in bunuri mobile si imobile,acestea vor face parte din procesul de partaj si se ... (vezi toată discuția)
Partaj lulita lulita in timpul casatoriei ,mai exact laun an si ceva fostul meu sot a dobandit prin act de mostenire casa in care locuim,casa la care am facut ff multe ... (vezi toată discuția)
Partaj divort teodosie113 teodosie113 Doresc sa instrainez o mostenire. In urma vanzarii intentionez sa cumpar o alta proprietate. Sunt casatorit si vreau sa stiu ce trebuie sa fac pentru a nu ... (vezi toată discuția)