In decursul zilei de ieri, soferul firmei se ocupa cu colectarea banilor de la clienti si dupa ce a strans o suma mai maricica a disparut cu banii.
Am sesizat politia care la gasit cu o suma infima de bani ramasa (din pacate),
va trb sa merg la politie sa depun o plangere penala si ma gandeam sa o intemeiez pe delapidare si sa ma constitui parte civila (sau o pot depune la parchet???), pot depune in paralel si o actiune in raspundere patrimoniala a salariatului, sau este necesar ca organele de control sa termine ancheta ca sa o atasez la dosarul ptr instanta.
Nu stiu daca pasi pe care i-am scris sunt corecti de asta mai bine intreb ptr putina indrumare. Eu intre timp o sa incerc sa vad daca pot rezolva cumva pe amiabil.
mai intai verificati solvabilitatea salariatului deoarece chiar in cazul in care veti obtine o sentinta judecatoreasca favorabila dar salariatul este insolvabil tot nu veti recupera banii.
in acest moment, daca ar avea banii i-ar achita ca sa obtina o sentinta penala mai favorabila. daca nu ii achita inseamna ca este insolvabil si deci nu are rost o alta actiune civila.
Delapidare?
AndreiPrV
Buna seara! Lucrez ca agent vanzari, iar in decursul zilei de astazi mi sau furat 1.600 de lei bani din incasari. L-am sunat pe seful meu sa ii spun iar acesta ... (vezi toată discuția)