Un sofer care distribuia marfa si incasa banii, a furat din gestiune o suma maricica pt care a declarat ca nu ia incasat (ulterior ne-am dat seama de prejudiciu), dar inainte de asta prin intarzierea facturilor si l-am prins ptr o suma mai mica 3000 lei, am chemat un politist si in fata noastra a scris o nota explicativa prin care motiva ca a efectuat livrarea dupa orele de program (in wekeend), fapt pt care urma sa predea banii luni dar pt ca a uitat sa ii predea, o face joi (este aceeasi data cand a semnat nota explicativa de fata cu politistul), lucru care nu sa intamplat.
Dupa o investigatie mai amanuntita a facturilor am constatat ca suma este mai mare de o suta mil vechi, intre timp salariatul nu sa mai prezentat la locul de munca.
Problema este ca nu am semnat CIM de el (desi este depus la autoritati si contributiile angajatului achitate) am semnata Nota Explicativa in care declara calitatea de angajat (cred ca dovedeste calitatea de angajat).
Am incercat in nenumarate randuri sa ajung cu el la o intelegere (la tel nu rasp., acasa nu este de gasit) ca macar sa-mi achite in mai multe rate.
Nu-mi ramane decat sa depun plangere penala (poate at ajung la o intelegere cu el) , este corect sa intemeiez plangerea penala pe delapidare gestiune?
Mai pot invoca si alte articole?
Sper ca totusi sa se sperie cu politia si sa rezolvam pe amiabil.
Astept parerea dvs, si va multumesc anticipat de ajutor.
La delapidare sunt cam multe conditii de indeplinit, asa ca eu as merge pe furt calificat. De fapt nici nu e nevoie sa intemeiati plangerea in drept, mergeti si scrieti-o la Politie si au sa o incadreze ei, dvs detaliind doar faptele.