avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Anulare abonament telefonie mobila a 2-a zi?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Anulare abonament telefonie mobila a 2-a zi?

Salutare tuturor,

Am o intrebare nascuta dintr-o situatie mai stupida. O cunostinta de-a mea a incheiat un contract pt telefonie mobila (Vodafone), contract care este extrem de dezavantajos pt pretul platit. Intrebarea mea este daca se poate renunta in mod unilateral la contract a 2-a zi. Inca niste detalii probabil folositoare:

- era deja abonat Vodafone de ceva timp, practic acum a trecut la un abonament mai mare
- cu abonamentul a cumparat si un telefon (vreo 50 de euro), la oferta, telefon inca nefolosit

Stiam ca exista o prevedere in legea pentru protectia consumatorului conform careia poti denunta un contract, unilateral si fara nicio explicatie, in termen de 10 zile lucratoare, insa doar pt contractele la distanta, in timp ce contractul de care vorbesc a fost incheiat intr-un spatiu comercial Vodafone. Exista vreo prevedere pt astfel de situatie, tinand cont ca cerere de anulare s-ar face a 2-a zi?

Multumesc anticipat! Numai bine!
Cel mai recent răspuns: marian8484 , utilizator 10:57, 27 Martie 2012
Consumatorii nu sunt protejati de propria lor nehotarare, ci doar de abuzurile furnizorilor de bunuri si servicii.
Cu siguranta ca la momentul incheierii contractului cunostinta dvs. a cunoscut pretul ridicat al abonamentului, insa l-a acceptat intrucat vroia sa achizitioneze acel telefon.
Faptul ca s-a razgandit ulterior este problema dumneaei, nu si a firmei de telefonie.
Cunostinta dvs. poate denunta unilateral contractul oricand, insa va trebui sa suporte clauza penala inserata in contract.
Multumesc mult pt raspuns! E ironic faptul ca nici macar nu si-a luat abonamentul pt telefon, ci pt ca avea un abonament cam prastie si ajungea la 100 de euro pe luna datorita costurilor suplimentare, acum macar sunt doar 40, chiar daca abonamentul e extrem de slab in conditiile pietei ([societate de telefonie] mega 25, cu 250 de minute nationale/SMS, adica un SMS national echivaleaza cu 1 minut de convorbire intr-o retea nationala). Prin comparatie, un abonament de 21 de euro la [societate telefonie] vine cu 300 de min nationale si 500 de SMS-uri nationale. Asta e, teapa :)
Multumesc inca o data pt raspuns!
Numai bine!

[editat - este interzisa postare denumirilor de societati pe forum]
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract servicii voce aiulianctin aiulianctin Bună ziua, În luna octombrie a anului trecut, abonamentul mamei a expirat. A fost contactată telefonic de către un angajat Vodafone pentru prelungirea ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract firma telefonie mobila dstoica dstoica Vreau sa va intreb daca justa despagubine ceruta de Vodafone in cazul rezilierii unui Contract este legala ( contract incheiat pe 1 an / fara telefon la ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract vodafone din cauza creșterii prețului serviciilor andreimihai1969 andreimihai1969 Am primit un sms de la vodafon prin care ma anunta ca imi creste pretul pachetului de servicii cu 0,92 euro si imi spune ca pot denunta unilateral contractul ... (vezi toată discuția)