avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... e sau nu infractiune?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

e sau nu infractiune?

Buna seara

avem urmatoarea speta - x crede ca y a savarsit o fapta penala si x ii spune lui y ca ar fi bine sa colaboreze cu organele de politie pt a nu isi agrava situatia (sechestu pe bunuri, readucere sub excorta in tara - in cazul in care ar pleca, condamnare, stricarea renumelui sau si a familiei - x a exagerat in prezentarea consecintelor). intrebare - x poate fi acuzat de savarsiea unei infractiuni(datorita prezentarii exagerate a consecintelor)?
Cel mai recent răspuns: george_puchiu , utilizator 09:06, 27 Martie 2012
acțiunile lui x nu fac obiectul niciunei infracțiuni. Nu întrunesc niciuna dintre elementele constitutive ale infracțiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot invoca in preschimbarea ordonantei de renuntarea la up, art. 314 (1) a), art. 315 (1) b) si art. 16 (1) a) ? eusaisapte eusaisapte Pot invoca in preschimbarea ordonantei de renuntarea la UP, art. 314 (1) a), art. 315 (1) b) si art. 16 (1) a) ? In fapt, a fost dispusa nelegal si ... (vezi toată discuția)
Incadrare juridica ContSters75393 ContSters75393 Buna ziua dinnou.Am si eu o nelamurire.Persoana X a fost agresata de persoana Y. Persoana X sustine ca a fost agresata si de o alta persoana Z .Persoana Z la ... (vezi toată discuția)
Inselaciunea nu e fapta penala? nitmar nitmar intentionez sa contest in parte o rezolutie, dar vreau sa-mi lamuresc urmatorul punct : \"Neinceperea urmaririi penale fata de ...cercetat sub aspectul ... (vezi toată discuția)