avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen legal de aprobare a demisiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen legal de aprobare a demisiei

Sotul meu doreste sa plece de la actualul job ,prima data a vorbit cu sefa lui si sau gandit sa gandit sa o faca prin acordul partilor ,intre timp lucrurile sau precipitat un pic si ea nu a mai vrut sa semeneze decizia de incetarea a contractului de munca .Intre timp sotul meu si-a dat demisia incepand cu data de 7 nov. Problema este ca nici in ziua de azi aceea demisie nu este semnata de sefa lui care a plecat din tara .El de pe data de 7 nov. nu mai lucreaza .Intrebarea este ,exista un termen legal in care trebuie acea demisie inregistrata?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:22, 27 Noiembrie 2008
papelena a scris:

Dar societatea poate desface contractul de munca disciplinar chiar si dupa tot acest timp scurs de la depunerea demisiei?mentionez ca are o copie dupa demisia depusa cu numar de inregistrare.se mai poate constitui comisie pentru a desface discoiplinar acest contract dupa ce el si-a depus demisa ?

Nu-i poate desface disciplinar c.i.m., decat daca in perioada preavizului a absentat nemotivat.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Noiembrie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
[b]papelena:
In completare la raspunsurile de mai sus va mai spun ca sotul dvs. poate sa inceapa serviciul in alta parte si fara documentele de incetare a CIM la fostul angajator.
Daca patronul este plecat din tara si nu are cine face actele nu aveti ce face. O sa vina el pana la urma.
Ultima modificare: Joi, 27 Noiembrie 2008
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz Viviana Savulescu Viviana Savulescu daca un angajator ma convoaca pentru o cercetare disciplinara, iar eu intre timp imi dau demisia cf. art 79 alin. 8 (pentru ca angajatorul nu isi indeplineste ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca ank_c35 ank_c35 :)buna.ziua, lucrez in doua locuri diferite, la unul cu o norma si la altul cu jumate de norma la cel cu o jumate de norma vreau sa renunt definitiv si ... (vezi toată discuția)
Demisia fara preaviz florin_mirsu florin_mirsu Buna seara!Lucrez ca asiastent intr-o farmacie si vreau sa plec in alta parte.Am anuntat de 2 saptamani ca plec dar nu am facut nimic scris iar sefa nu vrea sa ... (vezi toată discuția)