Va rog sa ma lamuriti referitor la data la care produce efecte adaugarea unui contract in REVISAL. Parerile sunt impartite. Unii spun ca data la care produce efecte este data inceperii activitatii si unii spun ca este data cand s-a incheiat contractul.
Exista o rubrica separata unde se mentioneaza data inceperii activitatii.
Va rog sa ma lamuriti, pentru a nu gresi inregistrarea unui contract in REVISAL.
Intrebarea mea pe acest subiect este:
Se poate semna CIM inainte cu X zile/1luna de la data de la care salariatul va incepe activitatea, mentionand in contract 'durata contractului 1 ian - 30 mar.)?
De ex. sa se semneze CIM in 15 dec. (dupa obtinere apt MM si instructaj SSM) si activitatea sa inceapa in 1 ian. 2013?
Multumesc.
Da, se poate incheia un c.,i.m. cu mai multe zile inainte de date inceoerii activitatii ... Din cuprinsul Codului Muncii reiese ca anterior inceperii activitatii, contractul individual de munca se va incheia in forma scrisa fara a stabili exact cu ce perioada inainte de data inceperii activitatii se poate incheia c.i.m.
Buna ziua, am avut un control de la ITM , si mi-au spus ca trebuie sa fac corectie la cateva din contractele inregistrate deoarece nu am transmis bine data de la care produce efecte.
De ex.: am avut un ctr.de munca incheiat pe perioada determinata de 3 luni pana la data de 05.03.2014(ex), iar incepand cu data de 06.03.2014 s-a prelungit pe nedeterminata, data la care produce efecte am zis eu 06.03.2014, iar cei de la itm au zis ca nu e bine, data trebuie sa fie cea de inceput, dar cum se poate asta? este vorba de o inregistrare noua, poate cu modificari salariale sau alte adaugiri, atunci data de la care produce efecte nu este cea de 06.03.2014?
Va rog sa ma ajutati sa fac corectia corecta.
Va multumesc
Cum repar o greseala
nicradu
Avem un salariat cu cim pe perioada determinata de 1 an al carui contract i-a expirat de drept la 21.10.2010. Din pacate nu am observat la timp acest aspect si ... (vezi toată discuția)
Contract de munca
niko 94
La contr de munca la data se trece 17/03/11 sau 16/03/11, adica vreau sa spun ca inchei un contr de munca cu un salariat pe care trebuie sa-l trimit la ITM cu ... (vezi toată discuția)