avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Impacarea partilor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Impacarea partilor

Va rog sa ma ajutati cu o indrumare!
Am fost trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala. Instanta de fond m-a condamnat la 6 luni cu suspendare. A fost declarat recurs (nu de mine), ulterior eu si partea vatamata am decis sa ne impacam. Vrea insa o suma de bani, insa nu accepta sa mergem la notar. Mie mi-e frica sa-i dau banii fara sa am nimic sigur ca o sa se impace. drept urmare am doua intrebari:
1. daca ii dau banii si nu se mai impaca cu mine care sunt sansele sa imi recuperez banii?
2. daca il conving sa-mi semneze un act prin care sa zica ca a primit banii pot sa merg cu el in instanta ca instanta sa ia act ca ne-am impacat (iese din discutie actul notarial pt ca nu vrea sa mergem la notar)
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 10:00, 6 Ianuarie 2009
Poti da o instructiune irevocabila avocatului tau sau chiar avocatul reclamantului sau al unui mediator sa plateasca suma de bani cu titlu de despagubiri civile dupa ce in instanta judecatorul ia act de impacarea partilor.
Este simplu. Se intocmeste un simplu contract de servicii fiduciare si de plata sub conditie cu un avocat.

Alberto Kurtyan
Trebuie rezolvata problema inainte de a intra in sala de judecata.
Partea vatamata nu o sa accepte sa primeasca banii dupa impacare.
Va trebuie un avocat care sa va rezolve problema.
Despre ce articol din codul penal este vorba mai exact?
Exista cumva si concurs de infractiuni ?
Daca exista mai multe infractiuni concurente este posibil sa nu mearga impacarea partilor.

avocat Claudiu Lascoschi
Nu este vorba despre concurs. infr. de la 181, vatamare corporala.
Este adevarat ca partea vatamata nu accepta sa-i dau banii dupa impacare.
Insa nu este de acord nici sa mergem la notar.
Care ar fi solutia care sa ma puna la adapost de situatia in care ar lua banii si nu ar mai vrea sa se impace?
Multumesc mult!
Dl av Alberto Kurtyan v-a oferit solutia - primul raspuns pe care l-ati primit. Doar ca e simplu daca si numai daca aveti un avocat care sa va reprezinte si care va traduca ce a scris dl av.
Ultima modificare: Joi, 27 Noiembrie 2008
trope_doi, utilizator
Oricum trebuie sa faceti act scris.Va trebuie o dovada.
E asa recomand.
Insa trebuie sa-i dati banii inainte de a intra in sala.
Nu este indicat sa mergeti fara avocat la termen.Nu va costa mult un avocat in asemenea situatie.Altfel puteti da banii sa sa plece sau sa se razgandeasca.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare tamasanu67 tamasanu67 am o matusa sora cu tatal meu care vrea sa-mi vanda casa.sotul a decedat acum 8 ani si are o fiica din prima casatorie despre care matusa nu stie ... (vezi toată discuția)
Talharie in doi geo4ever@yahoo.com geo4ever@yahoo.com la o altercatie 2 baieti lau batut pe un altul si ia luat suma de 80 de lei si cateva cutii cu petarde.ei akm sunt in prelungirea arestului arestului preventiv ... (vezi toată discuția)
e vatamare corporala? Gyna84 Gyna84 in urma cu o luna sotul meu a avut un acident de masina cu un biciclist.evenimentele s-au petrecut astfel: sotul meu circula pe drumul cu prioritate; intr-o ... (vezi toată discuția)