avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatul refuza semnarea CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatul refuza semnarea CIM

Buna ziua,

Am o situatie mai speciala. Am la firma un angajat caruia i-am inregistrat in Revisal contractul de munca, insa nu l-a semnat, iar acum a plecat fara a anunta in prealabil. L-am chemat sa semneze contractul de munca, cat si demisia, insa refuza sa vina sa semneze. Ce as putea face in situatia aceasta?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 19:31, 28 Martie 2012
Eu am participat la un seminar sustinut de ITM si am intrebat daca se transmite Revisal si angajatul nu se prezinta la lucru, care este solutia.Au raspuns ca trebuie facuta notificare de renuntare in perioada de proba(art.31(3) din Codul muncii).
@ no_name
situatia este valabila in cazul in care c.i.m. este semnat de ambele parti ... in conditiile in care c.i.m. nu este semnat de salariat, dar a fost transmis in REVISAL ... d.p.d.v. juridic acesta nu este valabil si s-a facut o transmitere eronata a registrului ...
@adican
In revisal se inregistreaza si se transmit contractele de munca. Un contract de munca pentru a fi valabil incheiat trebuie semnat de ambele parti. Asadar numai inregistrati in revisal decat CIM semnate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lncetare contract cosmin20141 cosmin20141 Buna ziua, Doresc sa stiu daca am fost la o firma, unde dupa cateva interviuri mi-au spus ca ma aleg pe mine din multi candidati, am facut o cerere de mana ... (vezi toată discuția)
Bună seara angajatorul are nevoie de semnatura sau acordul scris ... Gabigabi67 Gabigabi67 Bună seara ANGAJATORUL ARE NEVOIE DE SEMNATURA SAU ACORDUL SCRIS AL SALARIATULUI PENTRU ÎNREGISTRAREA CONTRACTULUI DE MUNCĂ LA IRM ( REVISAL, REGES), EU ... (vezi toată discuția)
Anulare/stergere cim bianca2020 bianca2020 Sunt \'\'proaspat\'\' absolventa de liceu.Acum o saptamana am gasit un loc de munca ce parea sa fie pe placul meu.Am stat 2 zile in proba dupa care m-au dat ... (vezi toată discuția)