avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendare CIM neinregistrata in revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendare CIM neinregistrata in revisal

am 2 angajati care se afla in concediu pentru ingrijirea copilului , unul din iulie 2011 , iar altul din sept. 2009 (s-a prelungit CIC pentru cel de-al doilea copil ). Cel de-al doilea angajat a facut cerere pentru reintoarcerea la serviciu incepand cu 1 martie. Astfel am descoperit ca nici unul dintre ei nu avea inregistrata suspendarea in revisal , dar in declaratia lunara 112 figureaza amandoi in CIC. Ce pot face acum si ce urmari poate avea acest lucru ? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:31, 27 Martie 2012
Introduceti salariatii in program , operati suspendarea c.i.m. si apoi generati fisierul pe care-l transmiteti la ITM.

Exista doar posibilitatea aplicarii unei sanctiuni in cazul unui eventual control pentru netransmiterea in termen a registrului.
Buna ziua,
suspendarea pentru concediu crestere copil se poate inregistra doar incepand cu august 2011, cand s-a modificat Revisal-ul. Asadar, aceste suspendari trebuiau trecute/facute in august 2011, dupa ce au fost preluate datele din revisal-ul vechi, chiar daca data este anterioara. In trecut se putea doar inceta CIM-ul (art51a) nu si suspenda. In plus, contractele incetate nu puteau fi importate in noul Revisal.
ramona.bosinceanu a scris:

..... In trecut se putea doar inceta CIM-ul (art51a) nu si suspenda.....



Chiar asa? ... oare incetarea c.i.m. = suspendarea c.i.m.? ... art.51 lit.a C.mun. nu constituie temei de drept al incetarii raportului de munca ....
Eu consider ca incetarea respectiv suspendarea in Revisal sunt doua lucruri diferite respectiv care se inregistreaza diferit. Multumesc de observatie si de ajutor.
Intr-adevar, nici nu gandeam altfel despre dvs ... insa postarea anterioara m-a facut sa intervin cu acele intrebari retorice ....imi cer scuze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Etape mutare angajati dintr-o societate in alta Bubinubi Bubinubi Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu etapele de urmat pentru mutarea angajatilor pe o alta societate nou-infiintata cum ar fi: modalitatea de mutare (incetare ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in revisal dupa noul cod al muncii denaeira denaeira Buna ziua, Am un contract care expira in 22.06.2011(era pe perioda determinata) si dupa noul Cod al Muncii este art.56,lit i,dar Revisal-ul nu s-a ... (vezi toată discuția)
Introducere date in revisal retroactiv Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,revin cu o intrebare legata de revisal si anume:am angajati din 2006 care nu sunt introdusi in revisal,intrebarea mea ar fi daca pot sa ii introduc ... (vezi toată discuția)