avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Centrala termica de apartament - trebuie schimbata ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Centrala termica de apartament - trebuie schimbata teava de gaz pe tot tronsonul?

Buna!
Am si eu o nedumerire in ceea ce priveste montarea unei centrale de apartament. Cei de la gaz, ca sa imi dea aprobare, ma obliga sa schimb teava de gaz pe tot tronsonul, de la parter pana la etajul 4. Au acest drept??
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 14:04, 12 Iunie 2012
Din punctul meu de vedere nu, cu conditia ca teava sa fie proiectata pentru consumul tuturor apartamentelor, iar dvs. sa nu fiti peste capacitatea de folosinta a tevii (adica, spre exemplu, teava folosita nu poate deservi decat 10 apartamente, iar dvs. al 11-lea, ati pune in pericol instalatia daca ati fi racordata). Solicitati-le sa va comunice in scris aceasta obligatie mentionand si baza legala.
Este corect,dpdv tehnic,instalatia nu a fost proiectata sa faca fata si consumului centralelor ci numai pentru un foc/ap.Se schimba teava existenta cu una mai groasa care sa poata face fata unui consum mare in eventualitatea montarii de centrale de catre toti proprietarii. Cereti-le parerea ,poate vor contribui toti la plata,chiar daca nu isi monteaza acum centrale,dar in viitor nu vor exista discutii.
Rica23 a scris:
Cei de la gaz, ca sa imi dea aprobare, ma obliga sa schimb teava de gaz pe tot tronsonul, de la parter pana la etajul 4. Au acest drept??

Ca au dreptul, este evident din faptul ca lor le este imposibil sa va asigure debitul necesar pentru functionarea centralei dumneavoastra, daca v-ar permite bransarea la vechea conducta.
Asa ca sunt obligati din punct de vedere tehnic.
Asa cum s-a specificat mai sus este bine sa faceti aceasta noua instalatie de gaz impreuna cu vecinii dumneavoastra prin asociatia de proprietari. Costurile le suportati mai usor impreuna iar instalatia (coloane si distribuitor) o dimensionati de la inceput pentru toate apartamentele chiar daca nu toate se branseaza acum la aceasta.

Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2012
Adriantot, moderator
In anul 2003 am montat in apartament convectoare.Acum doresc sa-mi montez o centrala termica. Cu aceasta ocazie trebuie sa-mi schimb conducta de gaz (dimensiune?).Cam cat ar costa un nou proiect, manopera etc,?
@Rica23 : Daca doriti sa obtineti aprobarea distribuitorului de gaze va sfatuiesc sa dansati dupa cum canta acesta.

@radud62: Cred ca la aceste intrebari va poate raspunde numai o societate care se ocupa de montarea centralelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instalare teava gaze pentru centrala termica irina_c irina_c Am centrala termica instalata de peste 10 ani iar acum vecinii de apartament isi instaleaza si ei. Am observat ca s-au bransat la teava noastra si nu la ... (vezi toată discuția)
Instalare centrala termica si pastrarea tevii existente comune ( plus teava noua de gaz pentru centrala). keen_boy keen_boy Buna seara, Va scriu pentru ca poate v-ati lovit de situatia aceasta pana acum. Locuiesc intr-un bloc la etajul 5. Coloana comuna de gaz pentru aragaz ... (vezi toată discuția)
Conectare ct la teava veche (comuna) de gaz de 1/2 buna ziua, ... sharpwhite sharpwhite Conectare CT la teava veche (comuna) de gaz de 1/2 Buna ziua, Va rog sa ma ma lamuriti in urmatoarea problema. Acum cca. 2 ani in urma, un vecin de la ... (vezi toată discuția)