avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Normele de aplicare a ord privind indemnizatia de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Normele de aplicare a ord privind indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani.

Stie cineva daca au fost publicate aceste norme metodologice?
Cel mai recent răspuns: ioana_p , utilizator 19:10, 10 Decembrie 2008
@enikohorst
'Acesta inseamna ca pentru acest al doilea copil voi putea opta pentru cei 600 ron primiti in ultimele 23 luni + veniturile din chirii supuse impozitului pe venit - (acumulate pe o perioada de 9 luni)?'

Ma indoiesc ca in acel articol autorul, dna Cioriciu, facea referire si la veniturile din chirii, acestea nu pot intra in categoria 'veniturilor profesionale' prevazute de noile reglem OUG 148/2005.
Va dati seama ce ar insemna 85% pentru venituri lunare din chirii sa zicem imobil birouri chirie lunara de 10000 euro?

Indemnizatia dvs va fi de 600 ron si conform aceleiasi legi, din pacate nu puteti primi decat o indemnizatie, desi aveti 2 copii in ingrijire, amandoi cu varsta mai mica de 2 ani.
Veniturile din chirii nu se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei pentru cresterea copilului .... se pare ca din informatiile pe care le detin, că indemnizaţia pentru creşterea copilului va fi de 85 la sută din media veniturilor salariale nete din care se plătesc contribuţii la bugetul asigurărilor sociale, realizate în ultimul an. Indemnizaţia pentru creşterea copilului va fi calculată din media veniturilor salariale nete şi nu din toate veniturile obţinute într-un an, dacă din acestea nu s-a cotizat la bugetul asigurărilor sociale ... este doar o propunere de norma ;)
Buna.
eu sunt angajata din ianuarie 2008 pe firma sotului cu 2 ore/zi.
In iulie 2009 voi naste bb2. Primesc indemnizatie de crestere a copilui? sau trebuie sa-mi maresc orele de munca?
multumesc anticipat.
ioana_p a scris:

Buna.
eu sunt angajata din ianuarie 2008 pe firma sotului cu 2 ore/zi.
In iulie 2009 voi naste bb2. Primesc indemnizatie de crestere a copilui? sau trebuie sa-mi maresc orele de munca?
multumesc anticipat.


Conditia prevazuta de OUG nr.148/2005 pentru ca o persoana sa beneficieza de indemnizatie este ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, sa realizeze timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
Legea nu conditioneaza acordarea acesteia de durata timpului de munca.
multumesc frumos pt. raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil 2 ani enikohorst enikohorst Buna ziua, As avea o intrebare destul de simpla: momentan sunt in concediu de crestere a primului meu copil pana in aprilie 2009. In luna martie 2009 insa ... (vezi toată discuția)
Indemnizati pt. crestewrea copilulu andreea1824 andreea1824 pot beneficia de indemnizatie pt. cresterea copilului,daca eu lucrez de 1 an si jumatate cu contract de munca cu 2 ore? Va multumesc (vezi toată discuția)
Indemnizatie cami250786 cami250786 salutare, Doresc sa va intreb urmatorul lucru: sotia mea a nascut in septembrie ,iar din 2009 indemnizatia de crestere copil este de 85% din ... (vezi toată discuția)