La o firma platitoare de TVA lunar, decontul 301 pentru luna februarie a fost validat cu erori, erorile provenind din lipsa sumelor din prima coloana, adica PDF-ul inteligent nu a pastrat decat sumele din a doua coloana, sume in care aparea TVA, sumele cu valoarea nefiind prezente, cu toate ca declaratia a fost validata de PDF-ul inteligent.
Pentru ca intr-o astfel de situatie trebuie depusa o cerere pentru ca finantele sa emita declaratia 305, as dori sa stiu daca termenul de depunere pentru declaratia 305 este pana la depunerea decontului urmator, adica pana pe 25 aprilie, sau poate fi depusa cererea pentru corectarea tva si dupa 25 aprilie .
Eu am mai facut o cerere din asta in 2008, dar firma era platitor trimestrial de tva si am corectat decontul din iunie, iar cererea am depus-o in septembrie .
Cineva ma minti ca trebuie depusa cererea la finante pana pe 31 martie, pentru ca el are un caz aproape asemanator cu o firma care are decontul gresit la decembrie 2011 si se dusa azi sa depuna cererea, impreuna cu balanta si jurnalele de tva, dar cred ca vroia un tovaras de drum ca sa-si scoata drumul .
Firma nu e a mea, eu tin locul contabilei, iar contabila e ocupata sa nasca si ar veni la servici in luna mai sau iulie-august .
Nu m-as baga sa-i fac si cererea daca nu este nevoie, dar daca trebuie ii depun eu cererea .
Precizez ca nu are tva de plata, are tva de recuperat si nu-l recupereaza decat la toamna sau anul alalalt .
Corectarea erorilor materiale din decontul de TVA, se poate face in cadrul termenului de prescriptie de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care a fost depus decontul supus corectarii.
Asa stiam si eu, dar lumea ma forteaza sa corectez decontul saptamana asta, ca nu mai bate suma .
Eu le-am zis ca suma din 4424 e buna, dar cautam un sprijin si o confirmare din partea unor persoane neutre .
Din ce am mai citit, daca depun decontul pe luna martie, si depun cererea de corectare dupa 25 aprilie, trebuie sa depun si copie dupa decontul depus in martie .
Declaratia 300
niko79
Buna ziua!
Am depus declaratia 300 si din decontul precedent nu am mai trecut tva de recuperat, m-am grabit si am trimis-o asa. In recipisa, imi spune ca nu ... (vezi toată discuția)
Decont tva
cozma777
Buna ziua.
In decontul aferent lunii aprilie nu am preluat suma de recuperat aferenta decontului din luna martie. Bineinteles ca nu am observat pana acum ... (vezi toată discuția)