avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... rol fiscal
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

rol fiscal

Va rog sa ma lamureasca cineva in legatura cu urmatoarea situatie:
Am cumparat impreuna cu sotia un teren pe care am construit o anexa agricola.
Terenul este inca extravilan.
La inregistrarea pentru impozite si taxe locale au fost deschise doua roluri(unul pentru mine si altul pentru sotie)este corect din punct de vedere legal?
Impozitul platit a fost calculat pentru intreaga valoare de impunere si pentru mine si pentru sotie.Este corect?sau trebuia jumatate eu si jumatate sotia?Nu stiu cum prevede codul fiscal referitor la detinerea in coproprietate.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: garleanu , utilizator 11:47, 30 Martie 2012
Se deschide un singur rol fiscal pentru un imobil indiferent de numarul proprietarilor si se strabileste un impozit de cladire si unul pe constructie . Probabil ca rolurile dvs,. sunt diferite pentru ca unul este trecut la teren si celalalt la constructie.
Nu,terenul a fost cumparat impreuna pe acelasi contract de vinzare cumparare avand cumparatori eu si sotia.Constructa am facut-o ulterior,iar impunerea s-a facut la terminarea ei.Cu rol pentru mine si rol pentru sotie.Ce este de reclamat ca nu s-a impartit impozitul egal in doi ci ni s-a luat integral si mie si sotiei.Este corect?Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul pe locuinta ruxandram ruxandram buna ziua, in anul 2000 parintii ne-au luat mie si surorii mele un apartament pe numele amandurora. intre timp eu m-am mutat intr-un apartament cumparat doar ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie casatorie chiar chiar buna ziua, am in proprietate, obtinut prin donatie de la mama, un teren de 270 mp. am construit in timpul casatoriei o casa cu o amprenta de aproximativ 67 mp ... (vezi toată discuția)
Pozitie la primarie miha5 miha5 Eu si sotul meu avem domicilii diferite, astfel ca din start ni s-au facut 2 pozitii separate. Dat fiind faptul ca avem peste 10 proprietati cladire si 100 ha ... (vezi toată discuția)