avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1685 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozitul pe locuinta
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozitul pe locuinta

buna ziua,
in anul 2000 parintii ne-au luat mie si surorii mele un apartament pe numele amandurora. intre timp eu m-am mutat intr-un apartament cumparat doar pe numele meu.
este posibil sa platesc impozitul anual pe locuinta mentionand la ghiseu ca doresc sa platesc doar pentru acesta din urma si sa nu apar si cu jumatate din celalalt?
este acest din urma privit ca o a doua casa si impozitul este mai mare?

va multumesc pentru raspunsuri.
cu stima
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 22:00, 11 Aprilie 2012
Buna dimineata !
Atata timp cat sunteti proprietara a doua imobile : locuinta de domiciliu cu cota de detinere 100% si cea in coproprietate cu sora dvs cu o cota de detinere de 50%, veti plati pentru amandoua. Pentru cea de-a doua veti plati impozitul majorat proportional cu cota dvs de detinere.
Va multumesc pentru raspuns.
Intrebarea mea era daca de ex pot merge intr-o zi sa platesc impozitul doar pentru locuinta cu cota de detinere 100%.
Depinde de modul in care este condusa evidenta fiscala la unitatea administrativ teritoriala unde aveti proprietatile.

In general si conform Codului fiscal :
Obligatiile fiscale sunt evidentiate pe rol nominal unic(contribuabil), obigatii de plata ( impozit cladiri, impozit teren, impozit auto, taxe,...) si termene de plata (date scadente).

In consecinta daca doriti achitarea impozitului pe cladiri ( si ambele cladiri sunt inregistrate la acelasi rol) orice suma achitati se distribuie pe obligatiile de plata adica pe impozitul datorat pentru ambele cladiri.

Doar in cazul in care aveti deschise 2 roluri (un rol la care aveti inregistrata cladirea locuinta de domiciliu si al 2-lea rol cel cu cladirea in coproprietate) puteti solicita achitarea obligatiei de plata de la rolul la care este inregistrata locuinta de domiciliu.

Sper sa ma fi facut intleasa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit majorat pe apartamentul luat prin prima casa Simonesco Simonesco Buna ziua, am fost azi sa-mi inregistrez pe fond Fiscal apartamentul luat prin Prima Casa BCR si mi s-a dat sa completez si sa duc maine declaratia speciala de ... (vezi toată discuția)
Plata impozitului pe casa - 2 proprietari mioara54 mioara54 Buna seara,va rog frumos sa-mi raspundeti la o intrebare:eu si sotul meu sintem propritarii a 50% dintr-un apartament(eu 25% si el 25% din apartament),respul ... (vezi toată discuția)
Taxarea proprietatii ceaunica ceaunica cum se taxeaza o proprietate la circa financiara, mai clar locuiedc cu parintii, am cumparat un apartament prin credit prima casa, de la soacra avem in ... (vezi toată discuția)