avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Daca fac plangere procesul verbal va fi anulat sau voi ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Daca fac plangere procesul verbal va fi anulat sau voi fi sanctionat potrivit legii corecte?

In cazul in care am fost sanctionat de ANV pe o lege unde nu aveau competenta, si contest in instanta, acestia pot indrepta eroarea prin sensul ca anuleaza procesul verbal, sau ma incadreaza la legea care era corecta ? Mentionez ca sanctiunea la care m-au incadrat ei este mai mica decat cea care era corecta, astfel fiindu-mi teama sa nu mi se aplice amenda corecta....
Cel mai recent răspuns: horeabortan , utilizator 18:26, 29 Martie 2012
ANV nu poate anula pv. doar instanta de judecata o poate face.
corect, dar instanta poate indrepta eroarea prin incadrarea faptei la legea corecta astfel sa imi dea o sanctiune mai mare, sau indreapta eraoerea prin anularea procesului verbal ? Clar eu voi cere anularea procesului verbal pentru necompetenta de a sanctiona pe legea 12/1990
instanta nu poate recalifica fapta si modifica temeiul legal. instanta il mentine sau il anuleaza.
Multumesc mult de tot.
Apreciez si ma multumeste rasunsul . :)
Instanta este competenta sa judece asupra motivelor cu care o investiti dumneavoastra. Asa incat, daca in cererea de chemare in judecata solicitati anularea pv deoarece nu este fondat pe legea corecta, va anula pv. Doar atat poate face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salut, am fost prins cu viteza de 106km/h in localitatea urechesti, ... Daywalkerr Daywalkerr Salut, am fost prins cu viteza de 106km/h in localitatea Urechesti, VN, DN2 E85. Fiind limita de 50 si eu am incalcat o cu 56km/h mi a fost retinut permisul 3 ... (vezi toată discuția)
Accident auto Samulea Samulea Buna seara Am fost implicat intr un accident in care organul constatator m a gasit vinovat.Am contestat in instanta si am castigat atat pe fond cat si ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala, instanta competenta Sorin_12003 Sorin_12003 Avem una bucata proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor. -locul savarsirii faptei citez \" in apropierea localitatii Apoldu de Sus ... (vezi toată discuția)