avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am dreptul la mostenire...???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am dreptul la mostenire...???

Buna,ma numesc Calin si vreau sa stiu daca am dreptul la parte din mostenirea
verisorului bunici mele .
Pe scurt, acest var al bunici care este decedat la fel si bunica mea, nu a avut copii si a,,infiat'' un nepot din partea sotiei lui , infiat cu ghilimele ca acest nepot nu-i poarta numele varului bunici si nici nu la infiat cu acte in regula ...cred (la intretinut) .
Acest nepot ,,mostenitor'' nu are nici el la randul lui copii si are o anumita varsta si de doi ani s-a,,lipit,, un anumit domn de aceast ,, mostenitor,, cu care m-am inteles foarte bine pana in acel moment.
Problema este alta , eu nu am nevoe de casa lui sau averea acestuia ,dar detin un teren ( gradina) de 765 mp. si el are 125 mp langa mine pe care am folosito eu de 15 ani dandui renta dupa aceasta, am vrut sa o cupar aceasta supravata de la el dar a refuzat sa-mi primesca banii pe ea zicand...,, Dar este a ta Calin..... nu vreau bani pe ia'' asta pana acum un an cand a cerut-o inapoi.
Vreau sa stiu, as avea dreptul sa obtin acest teren ca mostenire... de la varul bunici mele...? Specific ca casa si toata averea inclusiv terenul acela figureaza pe numele varului bunici, nu cred ca s-a facut succesiune sau contract daca totul...teren casa etc. figureaza pe numele acestui var al bunici. Sa nu intelegeti gresit intentiile mele dar imi pare rau dupa bucatica aceea de teren care este a familiei mele sa fie instrainata.
Cu stima va multuesc. Calin.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 20:17, 27 Martie 2012
Au vocatie succesorala rudele colaterale pana la gradul IV inclusiv. Nu cred ca va incadrati intre acestia. Gradul IV ar insemna var cu defunctul (grad pe care il avea bunica dumneavoastra).

Ati putea dobandi acel teren doar daca bunica ar fi fost in viata la data decesului varului ei si l-ar fi mostenit, dupa care dumneavoastra ati fi mostenit-o pe bunica, in al carei patrimoniu s-ar fi gasit si imobilul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere proprietate teren dagobert dagobert Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine. Acum in urma de o luna ne-am data seama ca, pe langa casa care este proprietatea noastra, curtea ( 600 mp) nu ... (vezi toată discuția)
Unchiul si/sau verisorul? koko2010 koko2010 Va rog un raspuns. Cum se face succesiunea in cazul in care decedatul nu mai are ca rude in viata decat 2 persoane aflate in cea de.a patra categorie de ... (vezi toată discuția)
Nelamurire cu o mostenire raku raku Am un prieten al carui bunic a murit .Precizez ca bunicul respectivului era orfan,recent descoperindu-si cateva rude(2 nepoti,sau veri ).Bunica lui vrea ... (vezi toată discuția)