avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum pot beneficia de concediu de maternitate si de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum pot beneficia de concediu de maternitate si de concediu pentru cresterea copilului?

buna ziua,
daca o doamna se angajeaza si dupa numai o luna ramane insarcinata , cum poate incasa o suma de bani pentru ingrijirea copilului,tinand cont de faptul ca, trebuie sa aiba minim 1 an vechime)continuitate), pentru a beneficia de prenatal si concediu ingrijire copil,
va multumesc,
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2012
fanica2005, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:01, 28 Martie 2012
Buna ziua,
in prezent, persoana care depune dosarul pentru obtinerea indemnizatiei trebuie sa fi avut 12 luni muncite (consecutiv), anterior datei nasterii copilului. Exista o propunere legislativa care va dreptul mamicilor cu peste 10 ani in campul muncii sa scape de cerinta cu cele 12 luni , dar inca nu a fost aprobata in camera deputatilor.
1. Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat la acelasi angajator.

2. Poate inainte de aceasta angajare a lucrat in alta parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prenatal alina102 alina102 buna ziua ,am si eu o intrebare la dvs sunt insarcinata in 5 luni jumate si sunt angajata incepand cu data de 09 septembrie 2013 iar data aproximativa cand voi ... (vezi toată discuția)
Nelamurire privind indemnizatia de crestere a copilului andrea1987 andrea1987 Am nascut in luna septembrie 2008, am avut contract de munca din luna iunie 2008 pana in luna februarie 2009, inaintea acestui contract am lucrat la o alta ... (vezi toată discuția)
Indemnizație al doilea copil Mtz27 Mtz27 Se dă o mămică cu un bebe, care se va întoarce la muncă după cei 2 ani. Ea fiind însărcinată cu al doilea bebe, urmând să nască 4 luni mai târziu, ... (vezi toată discuția)